Declaració 1.0 del Consens de Barcelona

ALTERNATIVES AL SISTEMA. La situació del món és inacceptable: és estructuralment violenta, inequitativa i insostenible. Estem vivint un dels moments més greus de la història per la seva amplitud i profunditat, en el que plana una greu crisi de la consciència humana i de la responsabilitat humana. La majoria dels líders actuals no són capaços de canviar els sistemes econòmics i de decisió, ni d’adoptar els valors que orientin les transformacions necessàries.

No estem en una època de canvis sinó en un canvi d’època. La ciutadania i les comunitats tenim la capacitat i la responsabilitat d’actuar enfront de la crisi múltiple en què estem immersos. Som conscients de l’aparició de noves pràctiques socials, polítiques i econòmiques, així com d’un despertar dels pobles, i afirmem la sobirania natural de totes les persones a decidir el seu destí.

Per reconstruir un món habitable per a tothom, hem d’aconseguir que totes les persones disposin dels recursos adequats per satisfer les seves necessitats bàsiques de manera sostenible i equitativa.

Proposem un nou contracte social, polític i econòmic (Declaració 1.0 del Consens de Barcelona), promogut per la ciutadania i les comunitats, amb els governs, les institucions i les empreses que es vulguin implicar, en els diferents territoris, per construir una alternativa al Consens de Washington.

Amb les propostes del Consens de Barcelona i les activitats que les posen progressivament en pràctica, pretenem fer possible en pocs anys, el pas d’una cultura d’imposició, domini, violència i guerra a una cultura de diàleg, conciliació, aliança i pau. D’una cultura de la força a una cultura de la paraula. I això, gràcies particularment a les possibilitats de la participació electrònica a distància i a les noves polítiques que ens alguns països s’estan posant en marxa.

El nou contracte social, que representa el Consens de Barcelona, fa una crida a la nostra capacitat de respondre sense demora a la reorganització de les nostres societats, tot redissenyant la presència humana a la Terra.

Proposem la construcció i realització col·lectiva de Plans de Transició com a eines per dur a terme processos ferms i noviolents ben definits, en què s’indiquin els objectius, els mitjans i el calendari per a la seva execució. Manual per fer un Pla de Transició.

Pots descarregar AQUÍ la Declaració 1.0.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories