Els participants a la Uni Indignada de Sant Andreu acorden objectius que els agradaria assolir per transformar el seu entorn

ALTERNATIVES AL SISTEMA. Una quarantena de persones van participar aquest dijous a la Universitat Indignada 15 del barri de Sant Andreu i van consensuar en poc més d’una hora quins podrien ser els objectius que voldrien assolir si fessin un Pla de Transició cap a un món habitable per a tothom.

Els participants van fer una dinàmica de presa de decisions amb Martí Olivella, director de nova-innovació social, que consistia a generar consens a partir de totes i cadascuna de les persones participants.

Entre tots van arribar a acordar diversos objectius. Per assolir-los, en el cas que aquesta dinàmica volgués convertir-se en una pràctica real, caldria posteriorment que s’endeguessin iniciatives de transició des del barri.

Els Plans de Transició són una forma d’actuar que va més enllà de la manifestació o la vaga, de l’impacte mediàtic immediat, i amb la que es poden anar millorant diversos aspectes del sistema actual a poc a poc i entre tots. No només cal sensibilitzar i mostrar que som crítics o mostrar el nostre descontentament, sinó que cal anar més enllà i començar a canviar el que tenim al nostre entorn: escoles, el lloc de treball, la casa, el barri, la ciutat, i amb l’objectiu que aquesta acció local tingui a llarg termini un impacte global.

Els Plans de Transició sorgeixen com un dels acords de la Declaració del Consens de Barcelona per construir un món habitable per a tothom.

VÍDEO de l’activitat.

Tags: , , , , ,

2 Responses to Els participants a la Uni Indignada de Sant Andreu acorden objectius que els agradaria assolir per transformar el seu entorn

  1. peder on %d 02UTC %B 02UTC %Y at %H:%M 07Fri, 02 Sep 2011 19:14:12 +000012.

    Hola,

    El vídeo no està ben equalitzat, el so a vegades se sent molt fort i a vegades molt fluix. A veure si podeu arreglar-ho

    Gràcies
    Pedro

  2. Jordi Agulló i Guerra on %d 03UTC %B 03UTC %Y at %H:%M 08Sat, 03 Sep 2011 08:34:23 +000023.

    D’acord al 100 % del discurs. Cal un canvi personal, una renovació total interna. El problema que veig és que hi ha persones, grups forts que no pensen ni volen aquest canvi, per exemple el franquisme sociòlogic, ho dit d’altra manera la majoria silenciosa, a la que donen suport de una forma o altra el PP, el PSOE oficial, com a doctrina del terme mig, SI encara que alguna persona pensi que és sectari el pensament, podria omplir d’exemples el tema.
    La meva preocupació en la tardor de la meva vida, és com unim a les persones de bona voluntat, i guanyem espais, ajuntaments, diputats etc, en reinvertir per crear una societat nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories