Participa en el fòrum “Opcions 20N: a qui votar o no votar”

Des de nova – innovació social estem agrupant diverses posicions davant les eleccions generals del 20 de novembre que s’estan analitzant i proposant en les assemblees, comissions i xarxes del moviment 15M.

Són diferents camins per mostrar la indignació ciutadana en les pròximes eleccions. Les hem sintetitzat i convidem la ciutadania a mostrar les seves preferències i matisos en aquest fòrum de reflexió Opcions 20N. http://Opcions20N.deliberaweb.com

Els resultats d’aquest fòrum van ser la base de l’acte que vam celebrar el dimarts dia 4 d’octubre a Barcelona i que va servir també per presentar les activitats de nova – innovació social pel curs 2011-2012.

A la taula rodona van participar com a comentaristes dels resultats del fòrum, i procedents de diversos sectors: Enric Duran, Cooperativa Integral Catalana, Esther Vivas, Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (UPF) i Dolors Camats, Diputada al Parlament de Catalunya. Va moderar la taula Martí Olivella, director de Nova – Innovació Social.

Nova considera que una de les tasques de les organitzacions ciutadanes que promouen la transformació social ha de ser la de generar espais plurals i oberts de deliberació sobre els principals temes que ens afecten. És per això que hem organitzat aquest fòrum en línia i la taula rodona.

-Si voleu participar en el fòrum, entreu AQUÍ.

Nota sobre la taula rodona Opcions 20N.

 

Tags: , , , , ,

6 Responses to Participa en el fòrum “Opcions 20N: a qui votar o no votar”

 1. carme mumbrú on %d 02UTC %B 02UTC %Y at %H:%M 06Sun, 02 Oct 2011 18:55:31 +000031.

  Confirmo la meva assistència el dimarts 5 d’octubre

 2. Dric on %d 04UTC %B 04UTC %Y at %H:%M 12Tue, 04 Oct 2011 00:29:04 +000004.

  A qui No-votar, ho tinc tan clar com sempre, el que encara no he decidit és si votar al minoritari com faig sempre o si, finalment, faig el que em demana el cos (i la meva utopia àcrata) que és abstenirme.

 3. Rubén De la serna on %d 05UTC %B 05UTC %Y at %H:%M 08Wed, 05 Oct 2011 08:55:37 +000037.

  Aquest dilema considero que és fàcil de resoldre. Amb més d’un 30% d’abtenció no hem arreglat ni millorta res, però us imagineu que partits minoritaris tinguessin aquest 30% ?
  Potser les coses canviarien bastant.

 4. Sussana MARASELVA on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 03Sun, 20 Nov 2011 15:11:09 +000009.

  A la que no es vagi en compta les tesis d’ un moviment autogestionari i l’ apologia d’ una societat amb democràcia real quedaran desacreditades davant la repetició d’ uns noms i unes cares. De veritat que s’ han de repetir tant les mateixes figures de moderació d’actes públics del debat? Si la resposta és sí, és un indicatiu de que no hi ha mes gent preparada que els repetidors en el micro i en la ocupació –a vegades monopoli- de la paraula; si la resposta és no, qui es repeteix anant a munt i avall a fer la prèdica i portar la bona nova deu tenir un rereafons de narcissime (en la seva versió de liderisme) força accentuat. En resum, les iniciatives i praxis que es situen fora de l’ inventari de la classe politica i del seu arc de partits, sigles i formes poden caure en el prany de repetir-li les escenografies. Estem en temps de canvi, la qual cosa vol dir canvi de criteris i de conceptes i de tècniques de lluita. Saber delegar funcions (exposicions, presentacions,…)és un art i una condició sine qua non per implementar un principi de rotativitat llargament reclamat per una multitut lluitadora tipa de ser “representada” pels repetidors a les taules i als discursos.

 5. Sussana MARASELVA on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 03Sun, 20 Nov 2011 15:18:04 +000004.

  Ni hi ha cap opció vàlida a Catalunya a qui triar-li la papereta de vot. La reducció de candidatures és un detall de l’ escàs ventall d’ opcions alternatives. Per què insistint en seguir trobant algú que ens representi si ni tan sols es presenta ningú amb un proposta clara de reforma de llei electoral que alternativitzi l’ actual configuració de les Corts? La presunció d’ una alta abstenció –com sempre- és un indicatiu de la pseudodemocràcia desacreditada i alhora una dessídia generalitzada. Tot hi així passejar fins els col.legis electorals i fer-hi una goitada per copsar la psicologia ambiental té el seu interès antropològic. Posats a fer es pot fer una mica de cua i dipositar els dos sobres a les dues urnes (senat i congrès) dient la teva. Serà un vot nul, és clar, però es desmarca de l’ abstenció ja que aquell està per un sistema mes democràtic i amb idees que no son presentades. Potser en el futur si algu es llegeix el que corra pels opinatoris i pels boca-a-orella trobarà amb idees per fer programes polítics que superin les miseries intel.lectuals dels actuals, tant de les sigles majoritàries com de les minoritàries, tant d’ una ideologia com d’ un altra.

 6. Sussana MARASELVA on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 03Sun, 20 Nov 2011 15:18:47 +000047.

  ooNi hi ha cap opció vàlida a Catalunya a qui triar-li la papereta de vot. La reducció de candidatures és un detall de l’ escàs ventall d’ opcions alternatives. Per què insistint en seguir trobant algú que ens representi si ni tan sols es presenta ningú amb un proposta clara de reforma de llei electoral que alternativitzi l’ actual configuració de les Corts? La presunció d’ una alta abstenció –com sempre- és un indicatiu de la pseudodemocràcia desacreditada i alhora una dessídia generalitzada. Tot hi així passejar fins els col.legis electorals i fer-hi una goitada per copsar la psicologia ambiental té el seu interès antropològic. Posats a fer es pot fer una mica de cua i dipositar els dos sobres a les dues urnes (senat i congrès) dient la teva. Serà un vot nul, és clar, però es desmarca de l’ abstenció ja que aquell està per un sistema mes democràtic i amb idees que no son presentades. Potser en el futur si algu es llegeix el que corra pels opinatoris i pels boca-a-orella trobarà amb idees per fer programes polítics que superin les miseries intel.lectuals dels actuals, tant de les sigles majoritàries com de les minoritàries, tant d’ una ideologia com d’ un altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories