Els participants a la taula rodona Opcions 20N consensuen fer més trobades abans de les eleccions

ALTERNATIVES AL SISTEMA. Quasi un centenar de persones va participar dimarts 4 d’octubre a la taula rodona Opcions 20N que va organitzar Nova-Innovació Social i que també va servir per presentar algunes de les noves activitats de l’associació pel curs 2011-2012. Els participants van acordar que cal fer almenys tres trobades abans de les eleccions per reflexionar sobre com mostrar la indignació ciutadana a les eleccions del 20N.

Les tres trobades serien: convidar en una nova sessió les opcions extraparlamentàries i fer propostes d’accions de base ciutadana; convocar una nova sessió a aquells partits polítics que expressin la voluntat de canvi social en el seu programa; i convocar una nova sessió amb propostes a l’entorn del 20N que no tenen a veure amb la consulta electoral, com ara la reforma de la Constitució o organitzar consultes populars.

A l’acte es van presentar els primers resultats del Fòrum en línia “Opcions 20N: a qui votar o no votar” (http://Opcions20N.deliberaweb.com), que encara estarà obert fins a les eleccions generals del 20 de novembre per tots aquells que hi vulguin participar.

Van assistir a la taula rodona per comentar els resultats Enric Duran, de la Cooperativa Integral Catalana; Esther Vivas, del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (UPF); i Dolors Camats, Diputada al Parlament de Catalunya. Va moderar Martí Olivella, director de Nova – Innovació Social.

  • En aquesta imatge podeu veure les conclusions de la deliberació que van fer els participants a la taula rodona. Les opcions que tenen un grau de consens més alt són les que tenen molts participants que hi estan d’acord –verd- i bastant d’acord –groc- i pocs que no hi estan gens d’acord –vermell- i Ns/Nc –gris-.

 

  • En aquest vídeo podreu escoltar alguns dels comentaris que van fer a la taula rodona, per aquest ordre, Martí Olivella, Enric Duran, Esther Vivas i Dolors Camats.

 

  • En aquesta nota trobareu els principals resultats que de moment es poden extreure dels primers dies de funcionament del fòrum en línia.

 

  • Més fotos de la taula rodona AQUí

 

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories