Roda de Recursos de finances ètiques, vine el dijous 17!

En el marc de l’Agenda 21 de Barcelona i en col·laboració amb FETS-Finançament Ètic i Solidari, s’organitza una Roda de Recursos, una sessió en què es presentaran 4 opcions de finances ètiques i hi haurà l’oportunitat de fer consultes i plantejar dubtes concrets als seus promotors.

  • Jordi Via, president de FETS, que contextualitzarà la jornada.
  • David Díaz de Quijano, coordinador d’OikocreditCatalunya.
  • Jordi Ibáñez, director de l’Agència Financera FIARE.
  • Ramon Pascual, coordinador de Coop57.
  • Raquel Garrido, gestió comercial de TriodosBank.

Amb aquesta primera Roda de Recursos l’Agenda 21 de Barcelona enceta un nou format d’activitat per oferir eines pràctiques als signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. La sessió se centrarà en aquest cas en les finances ètiques a les organitzacions, pensant especialment en les entitats de l’Agenda 21 de Barcelona i els seus membres. Amb la col·laboració de FETS – Finançament Ètic i Solidari, es donarà als participants l’oportunitat de conèixer diferents opcions existents.

L’activitat s’organitza atenent a un dels centres d’interès expressat a la 2a Convenció de signants, relacionat amb l’anàlisi de fórmules alternatives al model socioeconòmic actual.

Data i lloc de realització

Dijous 17 de novembre de 2011 De 18 a 20 h Sala Àgora Catalunya (Pl. Catalunya, 9, 4t 2a, quasi cantonada amb Rambla Catalunya) Accés amb transport públic: metro (L1, L3, Catalunya), Renfe (R1, R3), autobusos 9, 16, 17, 24, 28, 41, 42, 55, 58, 67, 68, 141. Bicing a la porta.

 

Programa

De 18 a 19 h:

Presentació breu sobre les finances ètiques per part de FETS – Finançament Ètic i Solidari, associació de segon nivell que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària. Des de l’any 1999 treballa per visualitzar la banca ètica.

Presentació de 10 minuts de cada una de les 4 entitats:

– Oikocredit Catalunya: cooperativa democràtica i participativa de finances ètiques, que canalitza els estalvis de persones i organitzacions del nostre país cap a països en vies de desenvolupament. Els préstecs es conceben com un instrument de transformació per un món més just i sostenible.

– Coop57 SCCL: cooperativa de serveis que destina els recursos propis a donar préstecs a projectes d’economia social que promoguin l’ocupació, fomentin el cooperativisme, l’associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.

– Triodos Bank: banc europeu independent amb 31 anys d’experiència en banca ètica i sostenible. Desenvolupa un model de negoci bancari basat en la transparència. Els estalvis dels seus clients permeten finançar iniciatives que, a més de ser rendibles, beneficien les persones i el medi ambient.

– Agència Financera FIARE: projecte de banca ètica que finança activitats econòmiques amb un impacte social positiu i ofereix a estalviadors i inversors responsables la possibilitat de recolzar aquest tipus d’activitats.

De 19 a 20 h:

Distribució de les iniciatives presentades en 4 corners i rotació dels ponents a fi de resoldre els dubtes més concrets i operatius sobre cada entitat.

Informació i inscripcions. Sessió gratuïta amb places limitades. Hi són convidades totes les organitzacions de la ciutat de Barcelona, amb preferència per als membres del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat i els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Inscripcions per telèfon, correu electrònic o personalment a la Secretaria de l’Agenda 21 (c. Nil Fabra, 20, tel. 93 256 25 93, agenda21@bcn.cat). Cal indicar el nom i cognom de la persona que s’inscriu i l’organització a la qual pertany.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories