Proposa una Acció Comuna Transformadora pel 2012 (fins el 29 de març)

Què passaria si cada any milers d’organitzacions d’arreu del món acordessin una acció comuna transformadora?

Des de Nova-Innovació Social, junt amb altres organitzacions del país i d’arreu del món, estem dinamitzant des de fa un parell d’anys el Consens de Barcelona, una iniciativa que vol contribuir a la transformació del model econòmic, polític i social imperant imposat pel Consens de Washington.

Amb la participació deliberativa en xarxa de 150 líders de moviments socials i experts de tot el món, al maig de 2011 es va arribar a la Declaració del Consens de Barcelona 1.0: Compromís per un món habitable per a tothom. Aquest document detalla la necessitat de tots nosaltres, la ciutadania local i global, de participar activament en la construcció d’un món més equilibrat, pacífic i sostenible. Suggereix dues maneres de fer-ho: dissenyant i duent a terme Plans de Transició en 7 grans àmbits; i posant en marxa Accions Comunes Transformadores (ACT!).

Una Acció Comuna Transformadora (ACT!) és una acció que té lloc en diferents països del món al mateix temps, en un període concret, que és realitzada per la ciutadania amb la implicació d’organitzacions i xarxes d’arreu del món que han vibrat amb a crida que “un altre món és possible”.  Pot ser, per exemple, fer de “cobrador del Frac” dels directius de les agències de ràting, o presentar una petició al Parlament perquè els diners públics no puguin estar en cap banc que tingui paradisos fiscals, o no comprar durant un mes els diaris dels grups mediàtics que afavoreixen els interessos dels mercats financers.

L’ACT! té per objectiu aconseguir un canvi concret que incideixi directament en els responsables de la crisi global (econòmics, mediàtics, polítics, financers…) per modificar les principals relacions desequilibrades, violentes i insostenibles que vivim.

Qualsevol organització que ho vulgui i que comparteixi els objectius de la Declaració 1.0 del Consens de Barcelona o els de les assemblees de convergència del Fòrum Social Mundial de Dakar pot presentar una proposta per ser l’ACT! 2012.

El termini de presentació es prorroga fins el 29 de març de 2012. A partir de meitat d’abril de 2012 es planificarà com dur a terme de forma coordinada i global, l’acció proposada que hagi rebut més suports. Es disposa de 8.000 euros per ajudar a organitzar i dur a terme l’ACT! que tingui més suports.

DESCARREGA AQUÍ LA GUIA PER ACORDAR UNA ACT!

ENTRA AQUÍ PER OMPLIR EL FORMULARI PER PRESENTAR UNA ACT!

Més informació sobre l’ACT!

Més informació sobre el Consens de Barcelona

Tags: , , , , ,

5 Responses to Proposa una Acció Comuna Transformadora pel 2012 (fins el 29 de març)

 1. la termomix - caladona.org – Ja pots presentar propostes pel FSCAT2012! (fins 23 de març) on %d 29UTC %B 29UTC %Y at %H:%M 02Sun, 29 Jan 2012 14:29:11 +000011.

  […] (* les propostes d’accions comunes que siguin d’àmbit global, qui vulgui les podrà presentar simultàniament a la consulta internacional ja en marxa del’ACT!) […]

 2. Jordi Agulló i Guerra on %d 14UTC %B 14UTC %Y at %H:%M 07Tue, 14 Feb 2012 07:42:52 +000052.

  Diada de l’ocupació

  Es tracta d’organitzar col.lectivament l’ocupació de pisos no habitats, en un periode de sis o més mesos cal fer un recerca que cada zona tindrà a la llista de pisos de més d’un any sense habitar, un dia s’asignarà a famílies sense sostre i es farà l’ocupació col.lectiva a Catalunya i si és possible a tota Espanya

  • Nova - Innovació Social on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 10Mon, 20 Feb 2012 10:50:13 +000013.

   Benvolgut Jordi, agraim rebre la teva proposta d’acció comuna transformadora, però per tal de poder-la valorar cal que la entris en el formulari i desenvolupar-la segons els camps que se sol·liciten(el link està situat més amunt) ENTRA AQUÍ PER OMPLIR EL FORMULARI PER PRESENTAR UNA ACT!

   Gràcies.

 3. JesRICART on %d 15UTC %B 15UTC %Y at %H:%M 08Wed, 15 Feb 2012 20:55:26 +000026.

  Són moltes les propostes en circulació i en traces de portar-les a terme. Qui té una proposta de treball i creu en ella ja l’ està treballant en el su àmbit o el seu cercle. El que falta és un cau (bústia i recurs logistic-administratiu) que permeti la intercomunicació de persones diverses que vagin rere la mateixa proposta o propostes fusionables i una aposta per les propostes més valorables per fer canviar les conjuntures. El volum de propostes dona o donaria lloc a un dossier, una mena d’ anuari (revisable i reactualitzable) que les enllistés amb el recurs dels contactes de les entitats o proposants responsables d’elles. Les propostes son divisibles en camps o eixos temàtiques pel que faci als àmbits socials implicats i ho son en tres categories pel que fa a les de protesta, a les d’ autoorganització i a les d’ economia alternativa. Tres exemples d’ aquestes categoríes: De la 1. Un day action estatal(o europeu) per fer ocupacions d’ espais abandonats (tal com proposa el company Jordi Agulló) tot i que a priori es pugi pensar en les dificultats de permanentitzar l`acte més enllà del dia o setmana en que es faci. De la 2.Reforçament d’ un foro o una seu de coordinació que sigui un pol referencial pels diversos moviments sociales d’ oposició a les problemàtiques del sistema social i sigui un instrument per crear un moviment de confluencia. I de la 3ra. Crear empresa i noves formes de vida autogestionaries. Aquí està el paquet d’ un nou cooperativisme, i el no us del sistema de finançament en fallida.

 4. Nova - Innovació Social on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 10Mon, 20 Feb 2012 10:53:11 +000011.

  Benvolgut Jes, agraim la teva proposta de crear una bústia que intercanviar propostes, però la metodologia és la següent:
  fins el dia 23 es fa un enviament de propostes i, entre aquest dia i el 10 d’abril es fa un procés de valorar i unir les propostes. Per tant, és en aquest segon moment que es treballa la relació de propostes.

  Altrament, agraim les teves propostes i t’adracem al formulari per anotar la teva proposta (el link està situat més amunt) ENTRA AQUÍ PER OMPLIR EL FORMULARI PER PRESENTAR UNA ACT!)

  Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories