El projecte Educar X Transformar participa al Simposi d’Innovació Educativa INNED2

Aurora Rincón, coordinadora del projecte Educar X Transformar (ExT) de Nova-Innovació Social, participarà aquest divendres 25 de novembre al Simposi d’Innovació Educativa INNED2 al Cosmocaixa. Rincón presentarà el projecte ExT a les 17,45h a la Mostra d’evidències d’innovació metodòlogica en format obert.

El II Simposi d’Innovació Educativa INNED2 està organitzat pel grup EMA (Entorns i Materials per a l’Aprenentatge) de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. Aquest simposi ha estat pensat i creat com a pont de connexió entre la recerca educativa i les experiències innovadores. Se celebra a Barcelona, a CosmoCaixa, el 25 i 26 de novembre de 2011.

 

El projecte Educar X Transformar

L’ExT vol promoure la innovació educativa a Catalunya partint de la base que l’educació és un motor de transformació social.

A l’educació formal de Catalunya hi contrasten un alt nivell d’insatisfacció i de problemàtiques no ben resoltes amb innovacions puntuals que mostren la possibilitat de fer front creativament a les dificultats. Aquesta és la motivació del projecte Educar x Transformar: estudiar, recolzar i difondre aquestes innovacions; contribuir a repensar l’educació i les possibles vies de transformació.

El projecte estudia els processos de construcció de models educatius innovadors a Catalunya en l’àmbit de l’educació formal obligatòria. S’interessa per centres, preferentment públics, que estan creant alternatives al model escolar imperant (i en crisi), més enllà d’una matèria o projecte específic. És a dir, propostes globals, que integrin la comunitat educativa del centre (docents, famílies, agents socials…), a diferents nivells (organitzatiu, metodològic, curricular…) per tal de donar respostes als reptes de l’educació i de la societat del s.XXI i un significat concret als termes “èxit escolar” i “excel·lència educativa” actualment i en el context català.

La iniciativa identifica i estudia els referents de què es disposa, com es produeixen aquestes innovacions, què les fa possibles, i de quina manera es poden afavorir. L’objectiu final és elaborar propostes i mecanismes de suport que contribueixin a l’extensió de la cultura de la innovació, per una millora constant del sistema educatiu.

Més informació

 

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories