El reconeixement de Palestina, prova de foc a Nacions Unides per garantir l’estabilitat a la regió

Aprofitant el Dia Internacional de la Solidaritat per Palestina, presentarem el posicionament de la societat civil catalana i internacional sobre el reconeixement de Palestina a l’ONU

 

NOVIOLÈNCIA ACTIVA. Amb Palestina al Cor i el Tribunal Russell sobre Palestina convidem els periodistes a un esmorzar de premsa el pròxim dilluns 28 de novembre a les 10:30 del matí per presentar el posicionament de la societat civil catalana (Amb Palestina al Cor) i la societat civil internacional (Tribunal Russell sobre Palestina) respecte el procés d’admissió de Palestina com a membre de ple dret a Nacions Unides. Aquest fet podria esdevenir un punt clau en termes geoestratègics per garantir l’estabilitat a la regió.

L’esmorzar de premsa tindrà lloc a l’espai Àgora Catalunya, (pl.Catalunya nº9 4t 2ª) i hi participaran: Salah Jamal, metge, historiador i escriptor barceloní d’origen palestí, que assistirà com a expert en Palestina. David Bondia, professor titular de Dret Internacional públic i Relacions internacionals de la Universitat de Barcelona, i director de d’Institut de Drets Humans de Catalunya, que assistirà com a expert en el Tribunal Russell sobre Palestina.

—————————————————————————————————————————————–

El Tribunal Russell sobre Palestina és un tribunal popular de consciència impulsat per la societat civil internacional davant les violacions del Dret Internacional de les quals és víctima el poble palestí. Es basa en la legislació internacional i està format per experts, nobels de la pau i juristes de renom internacional. Va celebrar la seva tercera sessió a Sud Àfrica, i va concloure que l’Estat d’Israel és culpable de cometre el crim d’apartheid contra la població palestina.

Coordinadora Amb Palestina al Cor és una campanya de solidaritat amb el poble palestí que suma els esforços de desenes d’entitats catalanes, entre les quals es troba Nova-Innovació Social, iniciada l’any 2007, amb motiu del 60è aniversari de la Naqba palestina.

Dimarts 29 de novembre Dia Internacional de la Solidaritat amb el poble Palestí. Data establerta per nacions Unides, doncs el 29 de novembre de l’any 1947 la ONU emet una resolució on es dictamina la creació d’un estat jueu i d’un estat palestí. Aquesta resolució mai s’ha aplicat doncs mai s’ha pogut crear un estat palestí.

Dia: 28 /11/2011

Hora: 10:30

Lloc: Àgora Catalunya

Direcció: Pl.Catalunya nº9, 4t 2ª

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories