El Consens de Barcelona participa a diversos fòrums a Malí, Mèxic i Hong Kong i a la COP 17 a Durban

Consens de Barcelona al Fòrum dels Pobles de Niono-MalíALTERNATIVES AL SISTEMA. El Consens de Barcelona, promogut per Nova-Innovació Social juntament amb altres organitzacions, ha participat durant els mesos d’octubre i novembre en dos fòrums internacionals per donar a conèixer als participants d’aquests esdeveniments les transicions i les accions que proposa cap a un món habitable per a tothom. Durant el mes de desembre, coordinadors del Consens estan participant a dos fòrums més: d’una banda la COP 17 a Sud-Àfrica i, de l’altra, el Fòrum Sud-Sud a Hong Kong.

Fòrum dels Pobles de Niono (Malí)

Membres del Consens de Barcelona va presentar a Malí del 31 d’octubre al 3 de novembre, en el marc del Fòrum dels Pobles de Niono, les transicions que proposa el Consens i les accions per dur-les a terme. La xarxa del Consens de Barcelona per a Àfrica ha iniciat una àmplia campanya de contactes directes amb les organitzacions i militants africans reunits en aquest fòrum.

Davant de la multiplicació de l’acaparement de terres en la zona de l’Office du Niger, de la destrucció de pobles i del patrimoni cultural transmès per successives generacions, els pagesos de Malí han decidit unir-se per sobreviure. El Fòrum dels Pobles a Niono, en la zona de l’Office du Niger, ha vingut a donar suport a aquesta lluita per la supervivència dels pagesos sense terra i de milers de famílies que pateixen l’opressió del sistema neoliberal preconitzat pel Consens de Washington (l’antítesi del Consens de Barcelona). A més també ha tingut per objectiu manifestar l’oposició dels pobles africans al G-20, que tenia lloc en el mateix moment a Cannes (França).

Fidels al seu compromís d’oposició al Consens de Washington, diversos membres africans del Consens de Barcelona van participar al Fòrum per donar suport a la lluita dels pagesos i per presentar les propostes contingudes en el consens intercultural adoptat a Barcelona el maig d’aquest any.

El Fòrum dels Pobles va reunir organitzacions de la societat civil i militants procedents de Benín, Burkina Faso, República Democràtica del Congo, Costa de Marfil, Guinea, Kenia, Namíbia, Níger, Senegal i Togo, així com militants de França i Bèlgica.

Un taller participatiu al marge del Fòrum va permetre donar a conèixer a dones, joves i pagesos la gestió global participativa que ha portat a diferents actors socials a elaborar el Consens de Barcelona i les seves propostes interculturals i alternatives. En el taller es va fer èmfasi en la necessitat que es vagi mobilitzant el major nombre de persones entorn de les transicions que proposa el Consens.

Una seixantena de militants joves, dones i organitzacions de pagesos van firmar la Declaració 1.0 del Consens de Barcelona.

Mèxic: 8è Diàleg per Ecosistemes i Trobada Internacional “Dones Teixint Camins i Destins per a la comunitat mundial”

A finals d’octubre el director del Consens de Barcelona, Martí Olivella, va viatjar a Mèxic per participar en les dues trobades i presentar-hi el Consens.

COP 17 a Durban i Fòrum Sud-Sud a Hong Kong

Durant el mes de desembre s’està presentant el Consens a organitzacions i activistes que assisteixen a la COP 17, la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, a Durban (Sud-Àfrica) del 28 de novembre al 9 de desembre. També es presentarà al Fòrum Sud-Sud de Hong Kong, que se celebra del 12 al 14 de desembre a Hong Kong i on participant experts i acadèmics de tot el món en temes de sostenibilitat, respostes des del Sud a la crisi financera global i iniciatives socials alternatives des del Sud.

 

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories