Fes click aquí per obtenir l’informe “La Privatització de la guerra, Violència i Empreses militars i de seguretat privades”

NOVIOLÈNCIA ACTIVA. L’Institut per la Noviolència Activa de Nova ha publicat els resultats de la investigació “La Privatització de la guerra, Violència i Empreses militars i de seguretat privades”.

L’estudi l’ha realitzat un equip d’investigació internacional format pels advocats Dra.Leticia Armendáriz i Sr.Jordi Palou-Loverdos, junt amb dos investigadors jurídics iraquians (els seus noms es mantenen en l’anonimat per qüestions de seguretat).

Descarrega AQUÍ l’informe (anglès).

Descarrega AQUÍ el resum executiu de l’informe (català).

 

Sobre els autors:

Jordi Palou-Loverdos: advocat, mediador i consultor per a la resolució de conflictes a nivell nacional i internacional. Actualment exerceix com a co-director d’AEQUITAS ( Centre de Mediació i Resolució pacífica de Conflictes). És docent de Mediació, Resolució de Conflictes i Justícia Transicional a vàries universitats. El 2009 va tenir una menció especial per part del Premi de la Pau del govern català per la seva recerca titulada “Justícia Internacional, el pillatge de guerra, drets humans i multinacionals”, per la Oficina de promoció de la Pau i els drets humans per la Generalitat de Catalunya 2010. És representant legal de víctimes catalanes espanyoles ruandeses i congoleses en la iniciativa de justícia universal per crims internacionals a Àfrica central davant dels tribunals espanyols. Crims de guerra contra espanyols, ruandesos i congolesos a l’Àfrica central, Revista Electrònica d’Estudis Internacionals (2007). Facilitador del diàleg intraruandès.

Leticia Armendáriz: advocada col·legiada a l’il·lustre col·legi d’advocats de Barcelona (ICAP), especialista en dret internacional i humanitari i membre de la subcomissió de Justícia penal i internacional. Exerceix de professora consultora de dret internacional i humanitari a la Universitat Oberta de Catalunya. Va exercir d’advocada visitant a la Cort Inter-americana dels Drets Humans (2008-2009) i també va efectuar d’investigadora visitant al CICR (Center for Internaational Conflict Resolution) a Columbia University (2006).

Sobre l’Institut per la Noviolència Activa de Nova

L’Institut per la Noviolència Activa és una iniciativa de Nova, que té per objectiu dona suport a estratègies de construcció de pau i moviments noviolents a nivell internacional. La principal àrea d’intervenció es Orient Mitjà i Nord d’Àfrica on promou accions d’investigació, formació i incidència política per la defensa dels drets humans, la seguretat humana i la democràcia. L’Institut compta amb una xarxa d’experts, defensors de drets humans i activistes a Asia, Àfrica, Amèrica Llatina i Europa, donant suport a moviment noviolents que treballen per la transformació noviolenta dels conflictes i desenvolupant mecanismes d’intervencions civils de pau per protegir als sectors de la població més vulnerables en situació de conflicte violent.

Tags: , , ,

2 Responses to Fes click aquí per obtenir l’informe “La Privatització de la guerra, Violència i Empreses militars i de seguretat privades”

  1. Salvador on %d 19UTC %B 19UTC %Y at %H:%M 02Thu, 19 Jan 2012 14:26:11 +000011.

    He pogut llegir aquest cap de setmana passat, a la revista “Presència” (del PuntDiariGirona) l´article que fa referència a tot això de la privatització de les guerres. Quina llàstima que l informe complet, nomès te´l poguis baixar en anglès. Ja el podrieu penjar també en català.

  2. […] presentó el informe del que es coautora,  La Privatització de la guerra, Violència i Empreses militars i de seguretat privades sobre la actuación de estas empresas o nuevos mercenarios en Irak, mostró documentación sobre […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories