Cicle Alternatives al Sistema, 12 de gener: Antoni Comín presenta la Democràcia Econòmica

El pròxim 12 de gener el Cicle Alternatives al Sistema us proposa conèixer la Democràcia Econòmica, un projecte que promou l’acció dels ciutadans autoorganitzats per sortir del model econòmic dominant.

Presentarà el projecte Antoni Comín, llicenciat en Filosofia i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Comín és professor de Ciències Socials a ESADE (Universitat Ramon Llull), membre de la Fundació Alfonso Comín i del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya pel grup PSC-CpC. La xerrada tindrà lloc a Àgora Catalunya (Plaça Catalunya 9, 4t 2ª, cantonada Rambla Catalunya, Barcelona) a les 19h (entra AQUÍ per inscriure’t).

Una part del canvi que s’està reclamant des del mes de maig a les places de Catalunya i de molts països no necessita passar per les institucions governamentals ni pels partits que les ocupen: és un canvi que depèn exclusivament de l’acció dels ciutadans autoorganitzats. Es tracta de la Democràcia Econòmica. (www.democraciaeconomica.org).

Es tracta del cooperativisme, de les empreses democràtiques i de l’economia social, de la banca ètica o dels moviments de consum responsable. Es tracta de totes aquelles pràctiques econòmiques possibles, factibles, que permeten anar teixint una economia alternativa que surti de la lògica capitalista.

Aquesta economia alternativa està al servei de les persones, distribueix la riquesa de manera més igualitària, orienta les inversions en funció de les necessitats socials i no de la maximització dels beneficis, permet als treballadors ser sobirans en tant que treballadors.

Tots aquests moviments –el cooperativisme, la banca ètica, el consum responsable- ja existeixen, ja són una realitat, ja estan en marxa. Proposen canvis en el sistema econòmic que ja es poden començar a fer avui mateix, sense la intermediació de cap institució ni de cap poder polític o econòmic. Si es vol, avui ja es pot desconnectar parcialment del sistema econòmic dominant.

Nova-Innovació Social va iniciar el passat 3 de novembre el Cicle Alternatives al Sistema, amb l’objectiu de compartir coneixements amb la ciutadania activa que cerca propostes innovadores per a la transformació social.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del 3 de novembre: Si el risc financer és públic, els criteris i les prioritats del sistema financer també ho han de ser.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 15 de desembre: La Cooperativa Integral Catalana, una alternativa global i real al sistema polític i econòmic dominant.

Tags: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories