Cicle Alternatives al Sistema, 2 de febrer. Democràcia Inclusiva: construint una nova forma de transició social

ALTERNATIVES AL SISTEMA. El pròxim dijous 2 de febrer el Cicle Alternatives al Sistema es presentarà la Democràcia Inclusiva, una proposta per sortir de la crisi multidimensional que patim actualment a través d’un nou moviment emancipador global, efectuant una transició cap a una forma d’organització social basada en els principis de comunitat, autonomia i reintegració amb la natura.

Presentarà el projecte Blai Dalmau Solé , membre fundador del Grup d’Acció de Democràcia Inclusiva de Catalunya i editor de la revista Détourné. Autor de diversos assaigs escrits i audiovisuals. En els darrers anys s’ha dedicat especialment a fomentar el coneixement, la reflexió i el debat públic entorn al projecte de la Democràcia Inclusiva.

La xerrada tindrà lloc a Àgora Catalunya (Plaça Catalunya 9, 4t 2ª, cantonada Rambla Catalunya, Barcelona) a les 19h (entra AQUÍ per inscriure’t).

El punt de partida del model de Democràcia Inclusiva és combatre la causa última de la crisi, la qual en la concentració de poder que es reprodueix gràcies a les dinàmiques de l’actual marc institucional.

La sortida lògica d’aquesta crisi passa per la redistribució del poder mitjançant la construcció d’un nou marc institucional que asseguri la sobirania de la ciutadania, tot recuperant el sentit de democràcia.  A diferència, però, d’altres concepcions democràtiques anteriors, aquest model  inclou a tota la població i les quatre dimensions fonamentals de la societat: la política, l’econòmica, la social i l’ecològica.

La democràcia inclusiva no només intenta oferir una visió realista i desitjable d’una societat alternativa, que realment és necessària avui en dia, sinó també una estratègia a llarg termini i un programa a curt termini que ens pot fer avançar cap aquesta societat.

El camí cap a aquesta nova forma d’organització social passa per la construcció d’un moviment polític de masses amb l’objectiu de canviar la societat a través d’autèntiques vies democràtiques.

Aquestes són les principals raons per les quals els membres de Democràcia Inclusiva treballen per fomentar el coneixement, el debat i l’estudi sobre una proposta de transformació social i promocionar la creació d’una Organització per a la Democràcia Inclusiva. El proper dijous 2 de febrer, doncs, serà una nova oportunitat per compartir coneixements, experiències i establir ponts i xarxes per a la construcció real d’alternatives al sistema.

Nova-Innovació Social va iniciar el passat 3 de novembre el Cicle Alternatives al Sistema, amb l’objectiu de compartir coneixements amb la ciutadania activa que cerca propostes innovadores per a la transformació social.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del 3 de novembre: Si el risc financer és públic, els criteris i les prioritats del sistema financer també ho han de ser.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 15 de desembre: La Cooperativa Integral Catalana, una alternativa global i real al sistema polític i econòmic dominant.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 12 de gener: Democratitzar el treball i socialitzar el capital, pilars en què es basa la Democràcia Econòmica. 

One Response to Cicle Alternatives al Sistema, 2 de febrer. Democràcia Inclusiva: construint una nova forma de transició social

  1. Cicle Alternatives al Sistema | Nova on %d 30UTC %B 30UTC %Y at %H:%M 02Mon, 30 Jan 2012 14:19:30 +000030.

    […] febrer. Democràcia inclusiva. Blai Dalmau. Grup d’Acció de Democràcia Inclusiva de […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories