L’equip de Noviolència Activa publica l’informe “A la recerca de la pau a l’Iraq”

L’Institut de Noviolència Activa publica l’informe Searching for Peace in Iraq (SfP) – Strategic conflict & peace analysis, improving civil society peacebuilding strategies and impact.

NOVIOLÈNCIA ACTIVA – Després de dos anys de treball, l’Institut de Noviolència Activa publica l’informe Searching for Peace in Iraq (SfP) – Strategic conflict & peace analysis, improving civil society peacebuilding strategies and impact, un estudi dirigit i elaborat per Kai F. Brand-Jacobsen (director), Sawsan Ismaeel Al-Assaf i Ali Dhahir.

Durant aquest període l’equip investigador ha realitzat més de 100 entrevistes a actors clau de la societat iraquiana i organitzat sessions de treball al propi país. L’informació obtinguda ha estat analitzada i estructurada del a següent forma:

1. Anàlisis estratègic del conflicte: Revisa les polítiques i els temes del període immediat a l’invasió d’Iraq per explicar com errors estratègics claus van contribuir a l’inestabilitat i l’inici de l’espiral de violència sectària al país.

2. Reptes i necessitats pel procés de construcció de pau: identificació de les prioritats que cal tractar en el procés de construcció de pau, definits pels actors entrevistats i la literatura revisada.

3. Impacte acumulatiu i avaluació del treball de pau realitzat en el país en els últims anys. Identificació dels programes de construcció de pau implementats a Iraq: debilitats, bones pràctiques i impacte.

4. Propostes estratègiques de construcció de pau: recomanacions claus per tractar divisors del conflicte i enfortir connectors, àrees de treball per construir la pau i promoure un sistema polític que asseguri la protecció efectiva dels drets humans i la seguretat humana.

Pots llegir l’informe, aquí

[issuu width=420 height=297 backgroundColor=%23222222 documentId=120217130305-8920d429632045d88993743d4bb615d7 name=searching_for_peace_in_iraq username=nova_social tag=iraq unit=px id=230d07ac-8ee6-f26f-50ed-673701df3ff2 v=2]

Aquest informe serà presentat de forma internacional el proper 22 de març a Amman (Jordània).

Prèviament, es realitzaran 3 sessions de treball a Baghdad, Basora i Erbil amb representants claus d’organitzacions de la societat civil iraquiana, experts, activistes i defensors de drets humans.

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories