Sessió especial de matí de Cicle Alternatives al Sistema 29M “Fem vaga i +: construïm alternatives”

Davant la profunda crisi estructural no sols ens plantem contra els efectes,  sinó que construïm models alternatius per evitar-ne les causes.

Aquest dijous 29 de març l’equip de Nova – Innovació Social fa vaga i la recolza amb l’activitat “Fem vaga i +: construïm alternatives”. Volem innovar i convertir les formes tradicionals de lluita, com les vagues i manifestacions, en accions per no sols denunciar les injustícies del sistema, sinó per aprendre i avançar en com canviar de sistema.

Martí Olivella, director de Nova, presentarà les propostes i llibres més rellevants sobre models socioeconòmics alternatius recopilats durant 29 anys, en quatre blocs d’una hora, com a sessió especial dins el Cicle Alternatives al Sistema.

La sessió es farà finalment el matí (de 10 a 14h) del dia 29, prèvia a les manifestacions convocades per la tarda.

La presentació múltiple tindrà lloc a Àgora Catalunya (Plaça Catalunya 9, 4t 2ª, cantonada Rambla Catalunya, Barcelona). Aquesta sessió es farà en substitució de la de Democràcia Líquida, que s’ha anul·lat del cicle.

Inscriu-te a comunicacio@nova.cat

Els 4 blocs en els quals s’estructurarà  la sessió especial sobre models alternatius són:

Bloc 1. A les 10h:

Disseny de Civisme. Agustí Chalaux. 1986. Editat 2011 per Centre d’Estudis Joan Bardina
 

– Bloc 2. A les 11h:

El poder del diner. La monètica factor de canvi polític. Editat 1991 Edicions 62.

– Bloc 3. A les 12h:

Propostes innovadores per repensar l’economia. Editat 1995 Fundació Jaume Bofill

– Bloc 4. A les 13h:

Models d’organització social. Fòrum català per Repensar la Societat. Autoedició 1999.

Cada tema tindrà una durada de mitja hora d’exposició i es dedicarà una altra mitja hora a la conversa sobre els temes plantejats.

Es podran adquirir tots els llibres, malgrat alguns estan exhaurits o no s’havien publicat fins fa poc.

El proper dijous 29 de març serà una nova oportunitat per compartir coneixements, experiències i establir ponts i xarxes per a la construcció real d’alternatives al sistema.

Nova-Innovació Social va iniciar el passat 3 de novembre el Cicle Alternatives al Sistema, amb l’objectiu de compartir coneixements amb la ciutadania activa que cerca propostes innovadores per a la transformació social.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del 3 de novembre: Si el risc financer és públic, els criteris i les prioritats del sistema financer també ho han de ser.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 15 de desembre: La Cooperativa Integral Catalana, una alternativa global i real al sistema polític i econòmic dominant.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 12 de gener: Democratitzar el treball i socialitzar el capital, pilars en què es basa la Democràcia Econòmica. 

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 2 de febrer: Democràcia inclusiva, una nova forma d’organització social basada en la participació directa i igualitària

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 1 de març: Reduir el consum, la producció i l’explotació laboral en el treball, objectius per caminar cap a una societat del decreixement

Tags: , ,

2 Responses to Sessió especial de matí de Cicle Alternatives al Sistema 29M “Fem vaga i +: construïm alternatives”

  1. Cicle Alternatives al Sistema | Nova on %d 20UTC %B 20UTC %Y at %H:%M 12Tue, 20 Mar 2012 12:16:58 +000058.

    […] març. Sessió especial: “Fem vaga i +: construïm alternatives”. Martí Olivella. Nova-Innovació […]

  2. Col·labora! Pren part en les activitats de Nova per fer possible un altre món | Nova on %d 12UTC %B 12UTC %Y at %H:%M 01Thu, 12 Apr 2012 13:33:47 +000047.

    […] per cloure el cicle Alternatives al Sistema, oferirem una visió general sobre els 29 anys de recerca i articulació de models socioeconòmics i exposarem amb més detall les propostes per fer front a les armes subtils de la violència […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories