Sessió especial Cicle Alternatives al Sistema 29M “Fem vaga i +: construïm alternatives”

El passat dijous 29 de març l’equip de Nova – Innovació Social va fer vaga i la recolza amb l’activitat “Fem vaga i +: construïm alternatives”. Martí Olivella, director de Nova, va presentar les propostes i llibres més rellevants sobre models socioeconòmics alternatius recopilats durant 29 anys, en quatre blocs d’una hora, com a sessió especial dins el Cicle Alternatives al Sistema.

Properament exposarem les aportacions acompnayades per fragments audiovisuals que es van dur a terme en relació a cada bloc temàtic, el qual es presenta a continuació:

– Bloc 1. 

Disseny de Civisme. Agustí Chalaux. 1986. Editat 2011 per Centre d’Estudis Joan Bardina
 

– Bloc 2. 

El poder del diner. La monètica factor de canvi polític. Editat 1991 Edicions 62.

– Bloc 3. 

Propostes innovadores per repensar l’economia. Editat 1995 Fundació Jaume Bofill

– Bloc 4. 

Models d’organització social. Fòrum català per Repensar la Societat. Autoedició 1999.

En  la ronda final d’intervencions  iconverses mantingudes en acabar es van mostrar 2 interessos:

1. Com conèixer, aprofundir, integrar, articular models / sistemes alternatius i viables

2. Com fer conèixer aquests models o algunes de les seves propostes, i com llançar alguna acció o campanya concreta.

El proper 3 de maig el Jordi Garcia Jané presentarà el nou llibre sobre Ecodemocàcia Cooperativa, que aplega moltes de les propostes i models tractats.

Nova-Innovació Social va iniciar el passat 3 de novembre el Cicle Alternatives al Sistema, amb l’objectiu de compartir coneixements amb la ciutadania activa que cerca propostes innovadores per a la transformació social.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del 3 de novembre: Si el risc financer és públic, els criteris i les prioritats del sistema financer també ho han de ser.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 15 de desembre: La Cooperativa Integral Catalana, una alternativa global i real al sistema polític i econòmic dominant.

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 12 de gener: Democratitzar el treball i socialitzar el capital, pilars en què es basa la Democràcia Econòmica. 

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 2 de febrer: Democràcia inclusiva, una nova forma d’organització social basada en la participació directa i igualitària

Mira AQUÍ la nota i el vídeo sobre la xerrada del dia 1 de març: Reduir el consum, la producció i l’explotació laboral en el treball, objectius per caminar cap a una societat del decreixement

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories