Cicle Alternatives al Sistema, 3 de maig: Presentació del llibre Adéu, capitalisme.15M-2031 (model d’Ecodemocràcia cooperativa)

El proper dijous 3 de maig es presentarà  dins el Cicle d’Alternatives al Sistema el llibre  Adéu, capitalisme.15M-2031 sobre Ecodemocràcia cooperativa escrit per Jordi Garcia Jané, membre de la Xarxa d’Economia Solidaria. Aquest llibre ha el resultat desenvolupat d’una proposta que va ser becada pel Premi a la Innovació en Models Socioeconòmics, el fou otorgat per l’entitat Nova-Innovació Social l’any 2011 en el si del projecte Barcelona Consensus i en col·laboració amb 3 organitzacions més: Fundació Cultura i Pau, Associació Josep Vidal Llecha i Xarxa d’Economia Solidària. Aquesta obra ha recollit aportacions de diverses persones i organitzacions que han participat en el procés d’elaboració.

La presentació del llibre es farà a les 19h hores a Plaça Catalunya, núm. 9 4-2 (amb cantonada amb Rambla Catalunya).

Us podeu inscriure a: comunicacio@nova.cat 

Aquest llibre parteix de la següent premissa: El capitalisme no funciona, és socialment injust, políticament antidemocràtic, ecològicament insostenible i estructuralment violent. Però hi ha alternativa?

L’autor d’ Adéu, capitalisme. 15M-2031. pensa que sí i per això proposa un esbós de model social no capitalista que anomena Ecodemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari, i en un sistema polític de democràcia participativa i inclusiva. I dibuixa, a més, una estratègia per arribar-hi, l’empoderament popular, que seria resultat de combinar la creació de contrapoders socials, la mobilització popular noviolenta i la via electoral.

La intenció de la proposta no és construir una suposada societat ideal, sinó fer un canvi prou significatiu a 20 o 30 anys vista perquè, d’una banda, arribem a temps d’aturar la catàstrofe climàtica i social a què ens aboca el capitalisme senil, i de l’altra, obrim la possibilitat de desenvolupar plenament societats més justes, democràtiques, sostenibles i pacífiques.

El repte és difícil però no impossible, sobretot perquè ja avui existeixen milers d’experiències d’èxìt, algunes descrites en el llibre, que ens demostren que és perfectament factible viure d’una altra manera.

Jordi Garcia Jané (Barcelona, 1959) és cooperativista i participa activament en diversos moviments socials a Catalunya, entre ells, la Xarxa d’Economia Solidària (XES). A més, és escriptor i conferenciant habitual sobre temes d’economia solidària, democràcia participativa i les alternatives socials en general. A part de nombrosos articles per a revistes com IllacruaNexe o el setmanari Directa, és coautor de llibres com ¡Abajo los muros de los cuarteles! (1981), Amb raó, insubmissió (1989), La dimensió cooperativa (2001, 2006), Economía solidaria y crisis capitalista (2010) i Democracia económica (2011), aquests tres darrers publicats també a Icaria editorial.

Tags: , ,

2 Responses to Cicle Alternatives al Sistema, 3 de maig: Presentació del llibre Adéu, capitalisme.15M-2031 (model d’Ecodemocràcia cooperativa)

  1. A Nova, pel maig cada dia un raig! | Nova on %d 23UTC %B 23UTC %Y at %H:%M 09Mon, 23 Apr 2012 09:57:10 +000010.

    […] A les 19h. Cicle Alternatives al Sistema. Ecodemocràcia cooperativa amb Jordi Garcia Jané Presentació en primícia del seullibre Adéu, capitalisme. 15M-3031. […]

  2. Cicle Alternatives al Sistema | Nova on %d 23UTC %B 23UTC %Y at %H:%M 12Mon, 23 Apr 2012 12:44:16 +000016.

    […] maig. Ecodemocràcia cooperativa. Jordi Garcia Jané. Xarxa d’Economia […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories