Compromís i interès amb l’art involucrat en la causa palestina

El passat divendres 4 de maig es va celebrar la inauguració de l’exposició Have a Pleasant Stay amb èxit d’assistència.

A les 19:00 hores del passat divendres 4 de maig es va obrir al públic general l’exposició de l’artista palestina Samira Badran, Have a Pleasant Stay.

La gent va anar arribant a l’espai Àgora Catalunya, on es celebrava l’acte, amb gran interés per conéixer les reflexions rere l’obra. Així, prop d’una seixantena de persones involucrades amb la causa palestina plenaven el lloc.

El gran muntatge mecànic que presidia la porta central, simulant un check point, va impressionar i va ser part principal de la interactivitat de la mostra. Els visitants creuaven el check point i sentien, així, la clautrofòbia i l’aïllament que sofreixen els palestins i palestines a casa seva.

La inauguració va comptar amb la presència de Martí Olivella, director de Nova-Innovació Social, Lola Badenes, presidenta de Coordinadora d’Entitats de Amb Palestina al Cor, i Samira Badran, l’artista visual.

“Cal conscienciar a la gent de Catalunya de la situació que viu la població palestina. Una constant vulneració dels drets humans i de la legalitat internacional”, va remarcar Lola Badenes.

Per la seva part, Badran va apuntar que els mecanismes de control que fan servir els israelians, i que ella estudia a la seva obra, són una forma “de trencar el teixit social i fer la vida impossible als palestins i palestines”; i va recordar que “la Naqba no ha acabat, continua actualment”.

L’artista va ser una guia d’excepció. Va fer una volta per totes les peces d’art explicant com l’ocupació de Palestina és protagonista en el dia a dia de la població.

El treball d’aquesta creadora és una forma única de llenguatge i reflexió, a través d’un camp lliure d’experimentació. Així, utilitza diverses tècniques artístiques com la fotografia, la impressió sobre materials diversos, el dibuix, i els muntatges mecànics.

El muntatge artístic es realitza en el marc de la 64º commemoració de la Naqba (catàstrofe, desastre o calamitat) i és part d’un programa molt complet, del 4 al 20 de maig, gestionat per la Coordinadora d’Entitats de Amb Palestina al Cor, de la que Nova-Innovació Social forma part.

Horari d’exposició: de dilluns a divendres de 10:00 a 18:00 hores. Espai Àgora Catalunya.  Plaça Catalunya, 9 4t-2ª.

Més informació sobre la Naqba2012

Més informació sobre el concert de RIM BANNA, el proper dia 12 de maig

One Response to Compromís i interès amb l’art involucrat en la causa palestina

  1. L’artista visual Samira Badran estrena plana web | Nova on %d 03UTC %B 03UTC %Y at %H:%M 01Wed, 03 Apr 2013 13:33:26 +000026.

    […] Stay vam conèixer, per primera vegada, a aquesta palestina que mescla art i activisme crític. El muntatge va estar present a la seu de Nova-Innovació Social durant tot el mes de maig de 2012, com una de les moltes activitats de la campanya de conscienciació sobre la Naqba de la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories