S’inicia la nova campanya Negocis Ocults

NOVIOLENCIA ACTIVA. La coordinadora d’ONG i moviments socials de Catalunya “Amb Palestina la Cor” amb la col·laboració de Nova-Innovació Social engega la campanya:  “Negocis Ocults” per denunciar les relacions en matèria de seguretat, militar i armamentística entre l’estat espanyol i l’estat d’Israel amb l’objectiu de reclamar l’aplicació de la legislació espanyola i europea en matèria d’exportació d’armament.

Sabies que…

  • … l’estat espanyol, els nostres bancs i empreses privades s’enriqueixen amb l’exportació de munició, tecnologia per la fabricació de míssils i avions no tripulats a Israel?
  • … Israel, capdavanter mundial en l’industria militar, utilitza Palestina i els palestins com a camp de proves per millorar el seu armament?
  • … l’estat espanyol importa aquest armament i tecnologia per a les forces armades, vigilància als transports públics, aeroports, camps de futbol i material antidisturbis?
  • … aquestes importacions afavoreixen el desenvolupament de l’economia israeliana, que se sustenta principalment vulnerant els Drets Humans?
  • … existeix una legislació que prohibeix exportar armes a països que violen els drets humans, com Israel? Espanya incompleix la legislació europea i es lucra a costa d’aquest conflicte.
  • … tot això alimenta i perpetua l’ocupació als territoris palestins.

El silenci ens fa còmplices 

Mitjançant la campanya presentarem arguments basats en l’estat de dret que constitueixin proves sòlides per arribar a una denúncia a les autoritats.

Negocis ocults analitza, investiga, denuncia i actua. Les accions que duu a terme la campanya són: actualització de la investigació “Espanya-Israel: Relacions en matèria militar, armamentística i de seguretat. Balanç i tendències” realitzada per l’autor Alejandro Pozo Martín. Difusió de sis estudis de cas que alimentaran la campanya i les seves activitats a nivell de continguts, realitzats per l’equip d’investigadors. Creació d’una comissió de verificació formada per personalitats representatives de diversos àmbits de la societat civil catalana i espanyola (acadèmic, periodístic, jurídic, artístic i d’altres) que viatjarà als territoris palestins a l’octubre de 2012 per comprovar sobre el terreny els efectes de l’ocupació i colonització israelianes,  i les possibles vulneracions de la legislació i normatives internacionals en matèria de comerç d’armes. Pressionar als actors amb competència política exterior perquè aturin la complicitat en la perpetuació del conflicte, a través de la Conferència Internacional a Barcelona amb l’objectiu de demanar un embargament militar a Israel.

Per saber com pots participar i més informació visita la nostra web: www.negocisocults.org

També pots obtenir més informació en aquest document

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories