Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute: “NO debemos, NO pagamos!”

Vint anys després de la primera Cimera de la Terra (1992), el món és més injust i augmenten la desocupació, la pobresa i l’exclusió social. Continuen desplegant guerres, conflictes armats i la militarització. Així mateix la situació ambiental del planeta és molt més insostenible i la degradació dels ecosistemes està arribant a extrems irreversibles. Ens trobem en una crisi global i multidimensional, humanitària, social, ambiental, energètica, alimentària, de cures, financera i econòmica sense precedents. Tenim el repte urgent d’enfrontar el canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat, una nova era caracteritzada per l’accelerat esgotament dels recursos naturals i el desigual accés als mateixos, així com la contaminació i desaparició de l’espai natural disponible. El món està en un punt d’inflexió històrica: aquest segle quedarà definit pels límits ecològics i l’inici de la fi de l’energia fòssil està en el cor de la crisi, que implicarà una ruptura històrica total.

Organitzacions i xarxes socials de l’Estat espanyol han constituït l’Aliança ECONOMIA VERDA? FUTUR NEGRE!, Aliança per una alternativa ecològica, social i urgent al Capitalisme. http://alianzaeconomiaverdefuturonegro.wordpress.com

L’objectiu principal de l’Aliança és afrontar l’ofensiva capitalista de mercantilizació i privatització de recursos naturals que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible (Cimera de la Terra Rio+20) pretén legitimar i aprofundir sota el paraigua de l’anomenada Economia verda.

En el Manifest http://alianzaeconomiaverdefuturonegro.wordpress.com/manifiest/ de l’Aliança, es troben la base de principis i línies de treball que ens uneixen. L’Aliança sorgeix com a procés d’articulació convergent i no substitutiu de les lluites existents enfront dels processos de mercantilizació i privatització locals, a nivell estatal i internacional.

Nova-Innovació Social s’ha adherit a l’Aliança i també us convidem a fer-ho:

https://docs.google.com/

Podeu participar a les JORNADES INTERNACIONALS prèvies, així com una assemblea de mobilització i estratègies que l’Aliança convoca a Barcelona de l’1 al 3 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories