Ja pots consultar el primer informe realitzat per l’expert Alejandro Pozo ‘Relacions Militaris E-I:”Absolutament Insignificants”?’

NOVIOLENCIA ACTIVA. En els últims setze anys Espanya ha exportat “material de Defensa” i armes lleugeres a Israel valorades en més de 35 milions d’euros, a més d’altres exportacions de materials de doble ús civil-militar que superen els 10 milions. El moment en que ho ha fet és rellevant, doncs amb Gaza encara fumejant per l’Operació Plom Fos, Espanya va exportar el 2009 més de cinc milions d’euros en material de Defensa, armes lleugeres i material de doble ús.

Però, per a l’expresident del Govern Rodríguez Zapatero, aquestes exportacions són “absolutament insignificants”. Almenys van ser aquestes les paraules que va utilitzar en la seva resposta a un jove al programa de televisió “Tinc una pregunta per a vostè a principis del 2009. Zapatero les va quantificar entorn del milió d’euros quan certament la quantitat l’any anterior havia estat 4 vegades superior.

L’objectiu d’aquest primer text és el de mostrar el marc i la situació general de les relacions entre els dos països i fer-nos reflexionar de fins a quin punt és Espanya responsable dels excessos que comet el Govern israelià amb la maltractada població palestina, la qual viu dia rere dia la vulneració constant dels seus drets humans més fonamentals.

Relacions Militars E-I: Absolutament Insignificants? 

Les exportacions d’armes espanyoles cap a Israel representen un percentatge mínim del volum total de negoci entre els dos països en el sector militar i de seguretat, no obstant, les relacions militars i de seguretat entre Espanya i Israel  són actualment molt fluïdes i estables, estan permanentment en auge i compten amb diferents acords de cooperació. Espanya incompleix la legislació europea que prohibeix que un país exporti armes a un altre que violi els drets humans com és el cas d’Israel. L’estat espanyol amb aquesta cooperació econòmica es lucra a costa del conflicte, alimentant i ajudant a perpetuar l’ocupació als territoris palestins.

Visita la web de la campanya: www.negocisocults.org i descarrega’t l’informe aquí: pp1_Relacions_militars_entre_Israel_i_Espanya_CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories