#nosobranlosmotivos

Fa uns dies, un grup d’activistes i cooperants de varies nacionalitats, relacionats amb el moviment BDS i la Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina (RESCOP) , va llançar un vídeo que demanava als cantants espanyols Joan Manuel Serrat i Joaquím Sabina que no feren el seu concert en Tel Aviv, dins de la seva gira mundial Dos pájaros que contraatacan. Finalment, el concert es celebrara avui en el poliesportiu Nokia, davant d’uns deu mil israelians.

Els artistes asseguraren als mitjans de comunicació que “no volen involucrar-se en temes polítics”. Però, segons Serrat, “aprofitarà l’ocasió per conèixer més de prop la situació del poble palestí, visitar els territoris ocupats i arreplegar tota la informació possible per reflexionar sobre els arguments que li han traslladat”.

El vídeo, de 3 minuts de durada exposa les conseqüències de l’ocupació israeliana a Cisjordània i la realitat en la qual viuen els palestins. Tot açò ho fan en la música de fons d’aquest dos cantants, coneguts per la seva implicació en la llibertat d’expressió.

Sota el lema de Ens sobren els motius, el grup explica els resultats de l’ocupació i afirma que Israel “roba una terra que no li pertany”, “espolia els recursos naturals palestins”, “crea un sistema de controls militars que fa la mobilitat impossible” i “expulsa als palestins de Jerusalem”.

Malgrat que el concert es celebrarà, la campanya Ens sobren els motius continua a les xarxes socials per visibilitzar un conflicte que a causa de la seva durada, ja no és visible als mitjans de comunicació.

El hashtag #nosobranlosmotivos està utilitzant-se en Twitter per reivindicar la necessitat d’una incidència internacional major en el conflicte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories