Democracy in Motion. La democràcia canviant sota les experiències dels joves activistes

NOVIOLÈNCIA ACTIVA. Del 10 al 19 d’agost es celebra a Hannover, Alemanya, el congrés Democracy in Motion – Youth in New Democratic Movements. Una trobada internacional per a joves que pretén establir diàlegs interculturals sobre les  diferents formes de fer política democràtica entre els moviments socials. Una iniciativa en la que Novact, Institut Internacional per la Noviolència Activa, és part col·laboradora.

Els joves han estat protagonistes de moltes de les mobilitzacions d’aquests últims anys

Aquesta trobada internacional comptarà amb la participació de joves activistes del Marroc, Algèria, Espanya, Itàlia, Iran, Grècia, Israel, Palestina i Alemanya.  Durant deu dies, els 60 participants tindran la oportunitat de presentar les seves experiències i treballar  conjuntament, així com conèixer experiències innovadores de democràcia participativa i transformació social a Hannover i Berlín.

Els moviments de renovació democràtica a l’Orient Pròxim i l’Àfrica del Nord tenien, molt sovint, a la seva capçalera als joves. Aquests demanaven més participació i llibertat. Justícia social. Tenint en conte aquesta caracterització, el congrés es centra en la joventut. Analitzarà els problemes als diferents països per crear nous escenaris democràtics i buscarà enfortir les capacitats dels participants, perquè puguin millorar la seva acció amb les campanyes que desenvolupin a casa seva.

Democracy in Motion està organitzat per diverses entitats socials i culturals alemanyes com Proterra project CooperationJANUN; i conta amb la col·laboració de les associacions catalanes Nexes i Novact, Institut Internacional per la Noviolència Activa.

La comunicació, el teatre i el desenvolupament de campanyes democràtiques seran protagonistes a través de diversos tallers com Nonviolent communication for the democratic solution of conflicts, Theatre for democracy o Workshop campaigning.

Taulell de participants:

  • Els convidats d’Algèria provenen de Cabilia, zona en lluita per la democràcia, la llibertat i l’autonomia cultural des de 1980.
  • La delegació de Palestina prové del West Bank i de Jerusalem Oriental.  Alguns d’ells representen al PEAPI (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel), que recolza el esforços internacionals per posar fi a l’ocupació israeliana i vol contribuir a una solució dels conflicte amb una pau justa basada en el dret internacional i les resolucions de l’ONU.
  • La delegació de Fez/Marroc està dirigida per l’artista Ali Kaitouni Idrissi, que estarà acompanyada per quatre dones joves del moviment per la democràcia en Fez.
  • Els participants procedents d’Israel han estat lluitant, durant els últims mesos, per una reforma de la democràcia israeliana, els suport a més drets socials i la necessitat d’un debat intercultural. La delegació està formada per persones de diferents creences religioses.
  • Els joves participants procedents de l’Iran i Síria estaran de forma anònima. Són joves autors, cineastes i fotògrafs.
  • També assistiran joves de les delegacions d’Atenes, Barcelona, Florència, Alemanya. Tots ells, involucrats en la renovació democràtica, amb demandes  específiques com La Societat Ciudadana (Atenas), La Democràcia Directa, més transparència democràtica (Alemanya) i una Europa Democràtica Real.

Des de Nova-Innovació Social, informarem d’aquesta iniciativa, i de les diferents idees que allí es desenvolupin.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories