Menjar junts per un futur millor. Uneix-te a The Meal (El Menjar) i recolza la marxa dels sense terra a l’Índia.

El 15 de setembre, l’equip de Barcelona Consensus organitzarà The Meal Barcelona per recolzar la marxa Jan Satyagraha. 

Compartim un menjar indi, vegà, orgànic i local per a un futur millor.

La idea del menjar és reunir-se al voltant de la taula en diferents llocs del món i compartir un dinar. Tots els anys The Meal té una meta diferent, aquest any els objectius són:

  • Defensar la sobirania alimentària i el dret a l’accés de la població autòctona als recursos naturals: terres, aigua, boscos i llavors.
  • Recolzar al món rural i reconèixer la seva vital importància.
  • Recaptar fons per recolzar la Jan Satyagraha

The Meal prové de l’organització suïssa Association Un repas pour notre Avenir, que el celebra cada any. Aquest any  l’esdeveniment tindrà lloc al mateix temps a Ginebra, París, Estrasburg, Londres, Castelló, Kinshasa, Lomé, Kabul i moltes més ciutats del món.

L’equip del projecte de Nova-Innovació Social, Barcelona Consensus, va sumar-se a aquesta proposta en quant la va conèixer. A més, veu aquest acte com una meravellosa oportunitat per recolzar la Jan Satyagraha, una de les dues seleccionades com ACT! 2012.

La Jan Satyagraha és la marxa no-violenta més gran que el món hagi vist. En 2008 ja es va celebrar sota el nom de Jan Janadesh, agrupant a vora 100.000 persones.

Seguint la tradició del model de desobediència civil de Mahatma Gandhi, l’organització es manté i camina pels drets dels membres més pobres de la societat índia: comunitats autòctones, grups nòmades, dones musulmanes, minories sexuals, dones solteres, pescadors, habitants dels slums, venedors ambulants, persones amb diversitat funcional, expatriats, nens indigents, etc.

Així, gran quantitat de persones en la misèria i sense terres de l’Índia caminaran juntes 350 kilòmetres des de Gwalior (prop del Taj Mahal) fins a Nova Delhi. La marxa començarà el 2 d’octubre per demanar al govern que respecte els drets dels mes pobres i que mantingui la seva promesa de reformes agràries.

Una cooperativa local ens proporcionarà la fruita i la verdura per preparar el menú vegetarià indi aquell dia. A més, el grup català Menjar Just recolzarà l’esdeveniment amb els seus coneixements sobre el desaprofitament de menjar i sobre com mantenir una bona relació amb l’alimentació.

El menú, una selecció de plats picants, dolços i exòtics de l’Índia, es va triar, a més de per la relació òbvia amb els manifestants de Jan Satyagraha, perquè la gastronomia índia ofereix molts plats vegetarians (ja que una gran part de la seva població és vegetariana a causa de les seves creences). Aquestes receptes ens permeten utilitzar verdures conreades a Catalunya per crear nous sabors.

El preu indicatiu del menú de The Meal Barcleona és de 10 euros. Tots allò recaptat s’enviarà a Ekta Parishad, els organitzadors de Jan Satyagraha.

Les places són limitades. Si vols assistir envia un correu electrònic a info@barcelonaconsensus.org i rebràs una invitació amb tots els detalls.

15 de setembre, un dia complet per un món millor

L’esdeveniment tindrà lloc el 15 de setembre, a Nova-innovació social (Plaza Catalunya 9, 4º-2ª). Aquesta iniciativa coincideix amb l’obertura del nou curs de Nova-Innovació Social. Així doncs, durant tot el dia es donarà informació sobre els propers esdeveniments i les actuals campanyes de l’organització. Propostes obertes a tothom i en les que esperem rebre el teu recolzament. Més informació sobre la jornada aquí.

Abans del menjar mostrarem el documental Janadesh, realitzat per la Fundació Quepo, que il·lustra la lluita de la gent que es troba sense terra a l’Índia.

Tags: , ,

2 Responses to Menjar junts per un futur millor. Uneix-te a The Meal (El Menjar) i recolza la marxa dels sense terra a l’Índia.

  1. Reserva’t el dissabte 15 de setembre! | Nova on %d 04UTC %B 04UTC %Y at %H:%M 11Tue, 04 Sep 2012 11:33:17 +000017.

    […] I el mateix dia celebrem i et convidem a The Meal Barcelona!  […]

  2. Nova on %d 05UTC %B 05UTC %Y at %H:%M 08Wed, 05 Sep 2012 20:03:07 +000007.

    […] I el mateix dia celebrem i et convidem a The Meal Barcelona! […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories