Pérez Esquivel: “Aquestes accions completament fora del Dret Internacional són inadmissibles”

Adolfo Pérez Esquivel, membre del Consell Assessor de Barcelona Consensus -projecte de Nova d’alternatives al sistema-, ens ha enviat una reflexió sobre el cas d’actualitat del activista australià Julian Assange, que ens sembla interessant compartir amb vosaltres:

“Des d’Argentina, seguim amb preocupació els recents esdeveniments internacionals suscitats a partir de la decisió sobirana de la República de l’Equador d’atorgar asil diplomàtic al Sr. Julian Assange, en el marc del Dret Internacional.

El Govern de la República d’Equador ha expressat les consideracions que han efectuat per prendre tal decisió; entre elles, la preocupació per la vida de Julian Assange qui és perseguit políticament per haver difós informació molt greu que va posar en evidència les accions criminals d’Estats Units en la Guerra d’Afganistan, de l’Iraq, i les res noves accions d’intromissió a través de les seves ambaixades en assumptes interns d’altres països. El temor per la vida de Assange és justificat, ja que a Estats Units s’ha parlat d’un eventual enjudiciament en virtut de la Llei d’Espionatge, la qual té pena de mort.

Amb aquests antecedents, resulta molt alarmant la reacció de tint colonialista del Govern de Gran Bretanya, en expressar que no acceptarà la decisió d’Equador respecte a l’asil diplomàtic; que no emetrà el salconduit perquè el Sr. Assange pugui viatjar a Equador; i fins i tot que podria ingressar a l’Ambaixada de la República de l’Equador a Londres per detenir a Julian Assange, si ell mateix no es lliura abans.

Aquestes accions completament fora del Dret Internacional són inadmissibles. Expressem la nostra solidaritat a la República d’Equador enfront d’aquest fet, i exhortem al Govern de Gran Bretanya a dialogar i trobar una ràpida solució en el marc del respecte del Dret internacional, del Dret Internacional dels Drets Humans i el respecte de la sobirania de l’Equador.

Pau i Bé,

Adolfo Pérez Esquivel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories