La PAH aconsegueix la condonació del deute que Matias tenia amb Bankia

“Ja no sóc presoner de Bankia”, va comentar Matias González, veí del barri de Sant Andreu, de 53 anys d’edat i activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), minuts després de conèixer la notícia. La pressió social d’aquest col·lectiu ha aconseguit avui un fet històric: la condonació del deute, interessos inclosos, del pis del que el banc espanyol anava a desnonar a González. Tot i que ell volia un lloguer social, la resposta del banc ha estat un motiu de celebració.

Unes 200 persones de diversos moviments socials, acompanyaven a la PAH membres del Colectivo Enmedio, s’han reunit avui a la porta de la casa de González per tal de recolzar-lo en la que era la quarta vegada d’intent de desnonament. Finalment, la desobediència civil, les accions al carrer i les negociacions han donat el seu fruit.

“Anit la PAH va negociar fins a última hora amb el banc, però la resposta afirmativa a la dació no ha arribat fins a les 9:30 hores, de la mà de la comissió judicial i un representant de l’entitat. Tres persones que han arribat i s’han marxat en taxi enmig de forts esbroncs”, segons el diari El País.

Aquest esdeveniment marca un abans i un després en les accions de la PAH, que des de fa mesos està duent a terme una recollida de signatures per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament.

 

Des d’aquí, donem a la PAH la nostra enhorabona! 

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories