Cicle Transparència i Bon govern. Cap a la governança oberta, horitzontal i participativa

Un dimarts al mes, d’octubre a març i de 19 a 21 hores, importants ponents en l’àmbit de la transparència i el govern obert oferiran informació, materials i tècniques necessàries per assolir una democràcia directa.

PARTICIPACIÓ I TRANSPARÈNCIA. La ciutadania porta temps reclamant la consolidació d’una governança oberta, horitzontal i participativa. Una demanda contra la corrupció, el clientelisme i l’obscurantisme tant freqüents al sí de la nostra administració. Ciutadans i ciutadanes demanen empoderament, reclamen allò que es seu: el dret a saber, el dret a sol·licitar i rebre informació veraç, el dret a ser consultada en els afers públics.

No és fàcil emprendre aquest camí, el camí de la transparència, després de tants anys de seguir pel camí de l’opacitat. Sens dubte és un gran repte que han d’afrontar les persones que estan al capdavant de la direcció d’un país. Ara, l’administració té la necessitat d’explicar, de difondre, de fer públic el paper que ella representa i el d’aquells que estan al seu davant. La web social, o web 2.0, planteja nous reptes i nous sistemes de comunicació entre els governants i els governats.

Amb el Cicle Transparència i Bon Govern plantegem un repte de governabilitat. El govern obert és, sens dubte, un canvi de mentalitat, de costum, de política. Un canvi en la manera de gestionar, de fer. Un canvi de paradigma que va des del govern tancat, jeràrquic i vertical a un altre d’obert, col·laboratiu i horitzontal.

Però, el foment de la transparència no només és un repte per als governs, també ho és per a la ciutadania, que ha d’aprendre a entendre’s en aquest nou espai. Ens trobem davant d’un escenari de reeducació ciutadana, col·lectiva i cívica.

Per a més informació, consulteu la web de la campanya transparents.org.


Programa del Cicle

23 d’octubre 19 a 21 hores

Conferència Inaugural a càrrec de Victoria Anderica Camafreita d’Acces Info Europe.

Vídeo de la sessió.

20 de novembre 19 a 21 hores

Participació ciutadana a l’era del coneixement: extracció i anàlisi de dades, a càrrec de Mar Cabra. Fundación Ciudadana Civio.

Vídeo de la sessió.

18 de desembre 19 a 21 hores

Bon govern i noves vies de comunicació, a càrrec d’Antoni Guitérrez-Rubí. Assessor de comunicació política i consultor polític.

Vídeo de la sessió

22 de gener 19 a 21 hores

Bon govern i obertura de dades: un engany impermeable?, a càrrec de  Nagore de los Ríos. Directora de Govern Obert i Comunicació en Internet al Govern Basc.

Vídeo de la sessió

18 de febrer 19 a 21 hores

Transparència Internacional vers la corrupció, a càrrec de Manuel Villoira. Transparencia Internacional Espanya.

Vídeo de la sessió

19 de març 19 a 21 hores

Govern obert: un canvi de paradigma, a càrrec de Carlos Guadián.  Director de comunicació i innovació d’Autoritas Consulting.

Vídeo de la sessió

Consulta tots els vídeos de les sessions ja realitzades aquí.

Apunta’t enviant un email a comunicacio@nova.cat
Les places són limitades!


Tags: , , ,

13 Responses to Cicle Transparència i Bon govern. Cap a la governança oberta, horitzontal i participativa

 1. pere julià campamà on %d 16UTC %B 16UTC %Y at %H:%M 11Tue, 16 Oct 2012 23:08:22 +000022.

  Vindré acompanyat d´una persona que vull que conegui quí sou.
  En caldría un altre invitació, es posible ????

  • Nova on %d 17UTC %B 17UTC %Y at %H:%M 09Wed, 17 Oct 2012 09:18:40 +000040.

   No cal, Pere. Ja t’he enviat un mail.Tenim moltes ganes de conèixer a aquesta persona de la qual parles. Sempre estem encantats per poder conèixer gent nova i activa!

 2. […] passat dimarts 23 d’octubre, es va celebrar a Nova-Innovació Social la sessió inaugural del Cicle “Transparència i Bon Govern”, organitzat per Transparents.org, amb la participació de Victoria Anderica, d’Access Info […]

 3. […] la Segona sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”, va tractar d’obrir la ment de les persones assistents demostrant la importància de la […]

 4. […] Guitérrez-Rubí Avui, dimarts 18 de desembre, de 19 a 21 hores, es celebra la tercera sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. En aquesta jornada comptarem amb la participació de Antoni Gutiérrez-Rubí, reconegut assessor de […]

 5. Dimarts 18 de desembre | acampadasbd on %d 18UTC %B 18UTC %Y at %H:%M 05Tue, 18 Dec 2012 17:37:06 +000006.

  […] Per a més informació http://nova.cat/?p=4605 […]

 6. […] Un engany impermeable? El dimarts 22 de gener de 19 a 21 hores es celebra la quarta sessió del Cicle “Transparència i Bon govern”. Un cicle que amb les seves sessions està oferint a les persones assistents el marc perfecte per […]

 7. […] Lloc: Nova- Innovació Social […]

 8. Cicle “Transparència i Bon Govern”: Transparència internacional contra la corrupció | Nova on %d 05UTC %B 05UTC %Y at %H:%M 01Tue, 05 Feb 2013 13:14:26 +000026.

  […] internacional contra la corrupció El proper dilluns 18 de febrer es celebra la quinta sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern” amb un temàtica completament d’actualitat, la corrupció […]

 9. Dimarts 19 de febrer – Transparència @Nova_Social, Hist. Crisi UPS i Ass. Nord | acampadasbd on %d 18UTC %B 18UTC %Y at %H:%M 05Mon, 18 Feb 2013 17:06:54 +000054.

  […] Per a més informació http://nova.cat/?p=4605 […]

 10. Sisena sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”: Un nou paradigma, el Govern Obert | Nova on %d 05UTC %B 05UTC %Y at %H:%M 10Tue, 05 Mar 2013 10:45:50 +000050.

  […] que presentarà el proper dimarts 19 de març, de 19 a 21 hores, a l’última sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. “L’ona antipolítica que ens està envaint produeix estranys […]

 11. […] obert El proper dimarts 19 de març, de 19 a 21 horas, es celebra l’última sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. Finalment, el ponent serà Carlos Guadián, que substituirà a  César Calderón.  El tema de la […]

 12. […] Per a més informació http://nova.cat/?p=4605 […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories