Mai més una bombolla

Nom de la iniciativa: Mai més una bombolla

Fase actual: enviament de la proposta a organismes internacionals (UE, FMI, Parlament europeu)

Persona que lidera: Fernando Pérez-Vargas (Observatorio Internacional en Riesgo y Tasaciones)

Objectiu general de la iniciativa: reduir els riscos de formació de futures bombolles com les immobiliàries.

Descripció: Estem davant una crisi internacional que reflecteix una sèrie d’imperfeccions així com errors a nivell de gestió, la comprensió de la qual és de tanta importància com les seves greus expressions en termes monetaris. Són múltiples els casos vinculats al sector immobiliari que han acabat relacionats amb les denominades bombolles immobiliàries afectant per repercussió al sistema financer, l’economia i principalment a les famílies, produint a més situacions d’inestabilitat per la immensa quantitat de recursos que s’han vist compromesos.

Ara com ara, com és notori en aquest tipus de crisi, la major part dels esforços han concentrat l’atenció en la urgent obtenció, aplicació i ús de recursos mitjançant diversos programes de suport, quedant pendent una important tasca per definir, que es troba en el camp de l’alta adreça, gestió i supervisió.

Una notable deficiència, la constitueix el fet que fins avui no està incorporada com una funció de supervisió la gestió de les Taxacions / valuacions el que constitueix també una de les raons per les quals les denominades bombolles s’han pogut produir i solament siguin reconegudes quan són fets consumats.

Sobre aquest tema, en aquesta línia de pensament, en addició, nosaltres proposem un sistema de supervisió preventiva amb regles d’usos uniformes per a les taxacions dels diversos tipus de béns per al sistema financer.

Així, Nova-Innovació Social conjuntament amb el Observatorio Internacional en Riesgo y Tasaciones, amb la col·laboració de distingits professionals especialitzats en la temàtica, des de l’any 2004 ha realitzat aportacions i recolzant estudis per canviar els sistemes de supervisió que solament revelen fets consumats, per sistemes preventius d’alertes primerenques. Estudis, informes i propostes, on advertíem sobre l’existència de senderes d’ineficiència, les quals de no corregir-se podrien incrementar els riscos de formació de les denominades bombolles immobiliàries, que la realitat, lamentablement ha confirmat.

Per l’exposat, en aquesta oportunitat, amb l’objecte de resoldre els problemes existents i especialment per eliminar la formació de bombolles immobiliàries, presentem com una aportació, un sistema de gestió preventiu d’alerta primerenca sobre la base de les taxacions, que estableix tolerància zero a les pràctiques subjectives i gestions deficients, assegurant un marc de qualitat total amb responsabilitat, en bé de l’economia, de les pròpies institucions supervisores, del sistema financer, dels perits professionals i principalment de les famílies. Sistema on queden eliminats les senderes d’ineficiència corregint i substituint els esquemes que solament revelen els fets quan aquests ja s’han consumat.

Documents:

Mai més una bombolla (CAST)

Una de les tasques de nova és acollir iniciatives socialment innovadores per donar’n difusió i en alguns casos fer-ne assessorament. Volem posar a la vostra disposició diverses propostes que ajudin a fer un món habitable per a tothom. A l’apartat Iniciatives Socialment Innovadores de la web pots trobar propostes interessants que s’estan duent a terme. Si tu en tens una, consulta l’Espai novalab per veure què et podem oferir i l’apartat Activa’t per contactar amb nosaltres.

One Response to Mai més una bombolla

  1. Espai Novalab | Nova on %d 03UTC %B 03UTC %Y at %H:%M 01Wed, 03 Oct 2012 13:10:06 +000006.

    […] Mai més una bombolla. Proposta d’un sistema estratègic de gestió preventiva sobre la base de les taxacions. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories