Quarta sessió del Cicle Desobediència Civil: desobediència econòmica

El proper 8 de novembre Nova-Innovació Social continua amb el Cicle Desobediència Civil. En la que ja és la quarta sessió del cicle,  Enric Duran, el Centre Delàs i Catalunya DiuProu explicaran les bases per afavorir el canvi polític a través de la pressió econòmica.

“Aquest Manual va dirigit a totes aquelles persones que vulgueu donar passos per fer de la vostra vida un exemple de la vostra forma de pensar i sentir. En concret a qui vulgueu deixar d’actuar forçades per la pressió econòmica i vulgueu dedicar el vostre temps a una activitat que realment faci que us sentiu realitzats. També a aquelles persones que desitgin que el seu diner, com a fruit del seu treball, vagi destinat a allò en el que creuen i no als bancs, ni sous de polítics, ni armament, ni grans infraestructures…entre altres mals usos que se’ns ocorren”.


D’aquesta manera comença el Manual de Desobediència Econòmica que es va acabar de redactar dies després de l’anunci dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2012. Una publicació realitzada pel moviment Derecho a Rebelión que va contar amb el recolzament de més d’un centenar de col·lectius i prop de 800 persones signants del manifest.

Lluny de la millora del sistema, les paraules d’aquest escrit estan més actualitzades que mai. Actualment, instaurats en les profunditats d’una estafa econòmica denominada crisi, els drets socials s’han eliminat en favor d’una millora econòmica. Bàsicament, s’ha aconseguit portar a la realitat la màxima de “els rics seran més rics i els pobres més pobres”. Ja que la deriva i destrucció de les polítiques socials no té excusa ni justificació.

Ara més que mai és evident la necessitat d’un canvi en el sistema econòmic i polític. Un canvi cap a la cooperació i solidaritat en la transformació social, cap a l’interès pel bé comú, cap a les relacions econòmiques justes,…

Així, la propera sessió del Cicle Desobediència Civil, centrat en la desobediència econòmica, tractarà de donar les claus per pressionar i afavorir un canvi a través d’allò que més mal fa al sistema: el diners. Diverses organitzacions i moviments ens explicaran com és possible demandar que aquesta sigui una societat més justa i transparent.

Comptarem amb:

*Com fer desobediència econòmica amb Enric Duran Giralt. Un activista vilanoví conegut perquè el dia 17 de setembre de 2008 anuncià que havia “robat” 492.000 € a 39 entitats financeres, que va destinar parcialment a editar i distribuir els 200.000 exemplars de la publicació CRISI, així com a finançar projectes de canvi social dels moviments socials catalans. Ell mateix qualificà aquesta acció, a la que donà publicitat i difusió i tingué repercussió en els mitjans de comunicació internacionals, com a forma de desobediència civil no violenta. Actualment, es membre fundador de la Cooperativa Integral Catalana.

*Objecció fiscal per la despesa militar amb Jordi Calvo i Xema Moya del Centre d’Estudis Per a la Pau JMDelàs. El Centre té com a missió el foment d’una cultura de pau i la construcció d’una societat desarmada i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme. Combina el treball d’estudi i publicació amb la difusió i mobilització social al voltant dels efectes negatius del militarisme, entre ells la despesa militar, la R+D militar i la fabricació i el comerç d’armes, així com la denuncia de l’incompliment dels acords dels governs en aquestes matèries. Ara acaben de publicar l’informe Veritats i mentides en el pressupost militar espanyol de 2013.

*Insubmissió fiscal– anb Carme Teixidó i Josep M. Bellmunt de Catalunya DiuProu. Un conjunt de moviments i entitats que treballen entorn a la insubmissió i a la desobediència civil en l’àmbit de la societat independentista catalana.

Nova-Innovació Social us proposa per a aquesta sessió, començar la tarda una mica abans per tal de conèixer-nos  i també que pugueu gaudir de la selecció de llibres que cada dijous tenim. Així, mitja hora abans del començament de la quarta jornada del cicle de desobediència, estarem esperant la vostra visita!

Atenció: La propera sessió del Cicle Desobediència Civil que estava programada per al proper dijous 15 de novembre ha estat canviada. Així, la sessió de Desobediència Internacional i a la Xarxa es celebrarà el dijous 22 de novembre en el mateix horari que sempre de 19 a 21 hores.

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories