Segona sessió del Cicle Transparència i Bon Govern. Participació ciutadana a l’era del coneixement: extracció i anàlisi de dades

Demà 20 de novembre, de 19 a 21 hores, es celebra la segona sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. En aquesta jornada comptarem amb la participació de Mar cabra, de Fundación Civio. Una organització sense ànim de lucre que lluita per la transparència informativa i l’obertura de dades a través de l’ús de la tecnologia. “Desenvolupem aplicacions web i generem continguts periodístics de qualitat”, afirmen. Els seus projectes principals inclouen les aplicacions tuderechoasaber.es, dondevanmisimpuestos.es i espanaenllamas.es.

Si la primera jornada emmarcava la situació actual de la Llei de Transparència a l’Estat Espanyol, amb la dinàmica explicació de Victoria Anderica d’Access Info Europe, demà es el torn de les eines. Des de Fundació Civio, ens explicaran com es possible combinar la informàtica i Internet amb el periodisme de dades per desenvolupar aplicacions digitals innovadores, que faciliten l’accés i la lectura d’informació pública. Alternatives per a la ciutadania activa.

Una ponència  que animarà a la reflexió sobre la possibilitat d’una democràcia real i directa creada per la societat.

“El nostre compromís és el de contribuir a una major transparència a Espanya, al reconeixement i la democratització del dret d’accés a la informació, perquè més ciutadans la sol·licitin, utilitzin i reutilitzin.

Apunta’t enviant un mail a comunicacio@nova.cat

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories