Ecodemocràcia cooperativa. Un curs d’empoderament popular cap a un canvi real del sistema

L’autor del llibre Adéu, capitalisme. 15M-2031, Jordi Garcia Jané, ofereix un curs de tres dies (27 de novembre, 4 i 11 de desembre, de 19 a 21hores) per demostrar que sí hi ha alternatives i que el canvi de sistema és possible. Una formació encaminada a crear persones compromeses cap a una proposta que ature el capitalisme. Una estratègia d’empoderament popular.

“El capitalisme no funciona: és socialment injust, políticament antidemocràtic, ecològicament insostenible i estructuralment violent. Però hi ha alternativa? L’autor de Adéu, capitalisme. 15M- 2031 pensa que sí i peraixò proposa un esbós de model social no capitalista que anomena Econdemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari”

Aquest és el començament de la contraportada del llibre del Jordi Garcia Jané, reconegut cooperativista català i membre actiu de diversos col·lectius socials com la Xarxa d’Economia Solidària (XES).  Amb Adéu, capitalisme, 15M-2031, Garcia Jané va aconseguir el Premi a la Innovació Social sobre Nous Models Socio-Econòmics Globals (PIMSE) 2011.

La seva obra és tota una estratègia, viable i no utòpica, per arribar a un canvi total del sistema capitalista que ens aboca a una catàstrofe climàtica i social. Ara, l’Ecodemocràcia cooperativa sembla la millor alternativa d’èxit per a una societat cansada dels abusos dels bancs i dels polítics. Una societat que busca abandonar l’individualisme i treballar conjuntament cap a comunitats més justes, democràtiques, sostenibles i pacífiques.

L’autor explicarà i ens farà participar d’idees com la autoorganització social, la mobilització popular noviolenta, l’autonomia democràtica i les assembleses comunitàries, entre moltes d’altres. A més, presentara les Topies, iniciatives que ja estan funcionant arreu del món i que continuen plantant cara al capitalisme més radical.

“Es requereixen persones i institucions capaces d’aprofundir en els objectius de justícia, pau , democràcia i sostenibilitat. Es tracta d’una “utopia aterrada” que doni accés a un nou tipus de societat postcapitalista, punt de partida que ens situï en un nou paisatge, on només es conservin els millors vestigis de l’anterior”, va dir Federico Mayor Zaragoza sobre la iniciativa de Adéu, capitalisme. 15M-2031.

Per tant, vols ser una de les persones que  lluiten per la justícia, la pau, la democràcia i la sostenibilitat?Vols saber com afavorir un canvi real i de debó? Apunta’t al curs abans del proper dilluns 26 de novembre enviant un correu a comunicacio@nova.cat

Cada sessió té un cost de solament 10 euros (gratuït per a persones sòcies, col·laboradores i voluntàries de Nova-Innovació Social) i les places són limitades! Dóna’t pressa!

Tags: , , , ,

4 Responses to Ecodemocràcia cooperativa. Un curs d’empoderament popular cap a un canvi real del sistema

 1. Santiago on %d 22UTC %B 22UTC %Y at %H:%M 01Thu, 22 Nov 2012 01:26:01 +000001.

  A on es fa el curs?

  • Nova on %d 26UTC %B 26UTC %Y at %H:%M 10Mon, 26 Nov 2012 10:22:14 +000014.

   Es fa a la seu de Nova: Plaça Catalunya,9. 4t-2ª. Barcelona

 2. Irene Garcia Subirats on %d 25UTC %B 25UTC %Y at %H:%M 09Sun, 25 Nov 2012 21:15:42 +000042.

  M’agradaria molt poder realitzar el curs per conèixer una alternativa real al món capitalista.

  • Nova on %d 26UTC %B 26UTC %Y at %H:%M 10Mon, 26 Nov 2012 10:23:05 +000005.

   Perfecte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories