“5 Càmeres Trencades”. La lluita noviolenta a Bil’in a través d’una càmera

“5 Càmeres Trencades” (5 Broken Cameras)  és un documental explicat en primera persona i elaborat amb les imatges d’una càmera de vídeo no professional. És una història de vida. D’una vida ocupada.

Emad Burnat, un palestí del West Bank, troba la seva manera de fer activisme a través d’una càmera. Gravar allò que ocorre és la seva forma de denunciar-ho i de sentir-se protegit. Així, càmera rere càmera, i gairebé sense adonar-se, aquest pare de quatre fills documenta una de les lluites noviolentas més importants de l’actualitat: les manifestacions de Bil’in. Un poble prop de Ramallah que viu i sobreviu de les oliveres, però que s’ha convertit en un símbol de la lluita contra el mur i l’ocupació. “Mantenir els ideals de noviolència és difícil quan estàs envoltat per la mort”, comenta Burnat durant una seqüència del documental.

Segons avança la història, les càmeres d’aquest agricultor de Bil’in milloren en qualitat. El suport dels activistes internacionals, dels observadors i del poble és total. Les càmeres de Burnat són els ulls, en aquest instant, de totes i cadascuna de les persones que sofreixen per Palestina. Són testimoni de les detencions arbitràries que soldats israelians realitzen durant la nit, dels atacs amb munició real,…i del creixement, maduresa prematura, d’uns nens en un conflicte que sembla no tenir fi.

El documental està prenominat a l’Óscar en la seva categoria i ja s’està projectant als Méliès Cinemes (c/Villaroel, 102) de Barcelona.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories