22 de gener. Quarta sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”: Bon govern i obertura de dades. Un engany impermeable?

El dimarts 22 de gener de 19 a 21 hores es celebra la quarta sessió del Cicle “Transparència i Bon govern”. Un cicle que amb les seves sessions està oferint a les persones assistents el marc perfecte per entendre la importància i els reptes de la transparència pública i la participació ciutadana.

La política està utilitzant cada vegada més els mitjans informàtics i tecnològics de l’anomenat món 2.0 per fomentar la participació i la transparència. No obstant això, aquesta obertura de dades es fa de forma correcta?

Nagore de los Ríos, directora de Irekia-Govern obert d’Euskadi contestarà a aquesta i a altres reflexions en la sessió “Bon govern i obertura de dades: un engany impermeable?”.

“Hauríem de dedicar un article, o millor dit tot un llibre, a les dificultats a les quals en la vida real fa front tot intent seriós de posar a la disposició de la ciutadania les dades que tenen aquells que controlen la cosa pública”.

Nagore va treballar com a redactora durant 5 anys en els serveis informatius d’algunes de les principals ràdios d’Espanya i després com a cap de premsa de diversos portaveus en institucions basques. Des de 2002, ha participat en totes les campanyes electorals -municipals, autonòmiques, nacionals i europees – i va ser una dels protagonistes dels històrics resultats que el socialisme basc va obtenir en 2008 i, sobretot, 2009, quan es va obrir la porta a l’elecció del primer Lehendakari pertanyent a aquest partit. El Lehendakari va crear la primera areça de Govern Obert i Comunicació en Internet del món de parla hispana i Nagore va pilotar el disseny i llançament del primer portal en espanyol que materialitza els principis de Transparència, Col·laboració i Participació del Open Government, Irekia (que significa obert en basc).

(Font: http://www.tedxmadrid.com/ponentes/nagore-de-los-rios/)

3 Responses to 22 de gener. Quarta sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”: Bon govern i obertura de dades. Un engany impermeable?

 1. Isabel on %d 19UTC %B 19UTC %Y at %H:%M 08Sat, 19 Jan 2013 20:01:50 +000050.

  Recomano la recent publicaió del Pla de Ciutat de Sant Boi de Llobregat http://placiutat.santboi.cat com a model de Govern Obert i l’Observatori de ciutat com a model d’Open data.

  • Nova on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 12Mon, 21 Jan 2013 12:03:35 +000035.

   Gràcies Isabel!

 2. Cicle Transparència i Bon govern. Cap a la governança oberta, horitzontal i participativa | Nova on %d 09UTC %B 09UTC %Y at %H:%M 10Tue, 09 Apr 2013 10:04:13 +000013.

  […] Bon govern i obertura de dades: un engany impermeable?, a càrrec de  Nagore de los Ríos. Directora de Govern Obert i Comunicació en Internet al Govern Basc. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories