Iniciem les transicions cap a un món habitable per a tothom!

L’equip del programa Barcelona Consensus ha elaborat els Tallers de Transició. Una formació de metodologia participativa per donar l’empenta necessària al procés de transformació personal i social cap a un món desitjat.

Les 7 transicions cap a un món habitable per a tothom van néixer en el si del Consens de Barcelona. Aquest projecte es va iniciar l’any 2008, amb la finalitat de reunir persones de tot el món per fer i consensuar propostes cap altres mons desitjables i possibles, tot suggerint accions concretes de transformació social, com alternativa al model imposat pel Consens de Washington.

L’any 2011 es va acordar la Declaració del Consens de Barcelona 1.0: Compromís per un món habitable per a tothom, la qual esdevé la invitació a un nou contracte ètic, social, polític i econòmic que proposa 7 transicions i 3 accions d’emergència per assolir un món més equilibrat, pacífic i sostenible.

En base a aquestes transicions, el Consens de Barcelona ha obert la inscripció als Tallers de Transició. L’objectiu final d’aquestos és que cada persona o agruapació, que comparteixi aquesta Declaració, inici i promogui un Pla de Transició amb incidència social i política.

La idea dels Tallers de Transició és empoderar als ciutadans, alhora que definir i acordar objectius concrets i realitzables. Es tracta de sensibilitzar i canalitzar les necessitats vives de canviar el món, començant per la proximitat i facilitar eines a totes les persones  que s’impliquin.

Actualment, la inscripció esta oberta, per tal de seleccionar dia i temàtica de la transformació social que es vol aconseguir . Així, si vols involucrar-te en un canvi real i adquirir coneixements, tècniques i suports per aconseguir-ho, inscriu-te a continuació:

Tags: , , ,

6 Responses to Iniciem les transicions cap a un món habitable per a tothom!

 1. […] guia es regala a totes aquelles persones que han participat o participaran en un Taller de Transició, però també es poden adquirir a Nova-Innovació Social per un preu simbòlic. La presentació […]

 2. Pilar on %d 03UTC %B 03UTC %Y at %H:%M 05Wed, 03 Apr 2013 17:16:25 +000025.

  Perdoneu, no veig on es farà els tallers de transició!

  Salutacions

  Pilar

 3. […] guia es regala a totes aquelles persones que han participat o participaran en unTaller de Transició, però també es poden adquirir a Nova-Innovació Social per un preu simbòlic. La presentació […]

 4. L’espai Nova Àgora Catalunya. 2012-2013 | Nova on %d 16UTC %B 16UTC %Y at %H:%M 12Tue, 16 Apr 2013 12:56:11 +000011.

  […] Tallers de Transició del Consens de Barcelona […]

 5. Taller de Transició sobre sostenibilitat ambiental a la Ecojornada 2013 de Sarrià | Nova on %d 28UTC %B 28UTC %Y at %H:%M 09Tue, 28 May 2013 09:21:07 +000007.

  […] 30 de maig i el dissabte 1 de juny Nova realitza a Casa Orlandai, el centre cultural de Sarrià, un Taller de Transició sobre sostenibilitat ambiental. La jornada s’emmarca en la Trobada anual, Ecojornada 2013, […]

 6. Taller de Transició sobre sostenibilitat ambiental a la Ecojornada 2013 de Sarrià : Barcelona Consensus on %d 28UTC %B 28UTC %Y at %H:%M 10Tue, 28 May 2013 10:45:31 +000031.

  […] 30 de maig i el dissabte 1 de juny Nova realitza a Casa Orlandai, el centre cultural de Sarrià, un Taller de Transició sobre sostenibilitat ambiental. La jornada s’emmarca en la Trobada anual, Ecojornada 2013, que […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories