Primera sessió Cicle de “Topies”: Transició cap a una democràcia participativa i deliberativa

El proper dijous 31 de gener, de 19 a 21hores, es celebra la primera sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers una democràcia participativa i deliberativa”

La societat ha començat a demanar una participació més directa i real en les decisions polítiques. Semblava que la presa de decisions no importava a la ciutadania, però moviments com el 15M han demostrat que l’interès és alt. A més, en places, assemblees i associacions s’ha expressat la necessitat d’una transformació total de les eines democràtiques. Així, les propostes de la democràcia participativa busquen una alternativa a les intervencions que atorga la tradicional democràcia representativa, posant en pràctica noves plataformes i noves vies de comunicació entre polítics i ciutadans.

La Cooperativa Intergral Catalana, l’equip Delibera i el grup Transparents.org ens mostraran, en la primera sessió del Cicle de Topies, algunes de les alternatives que diversos col·lectius i organitzacions estan engegant per afavorir unes polítiques més obertes, participatives i transparents. Una nova forma de fer política que realment tingui en compte les necessitats reals de la societat.

  • Cooperativa Integral Catalana. S’organitza a través d’assemblees obertes quinzenals on es prenen les decisions referents al funcionament de la cooperativa. Part de la seva filosofia és considerar el seu treball dins de cinc principis: transformació social, justicia social, el bescanvi i no l’acumulació , la sostenibilitat ambiental i l’organització política democràtica, transparent i descentralitzada.
  • Delibera. Organització especialitzada en el disseny, gestió i implementació de metodologies participatives. Porten més de 20 anys d’experiència en diferents iniciatives participatives locals, nacionals i internacionals oferint alternatives a les formes habituals de preparar i conduir reunions, assemblees, congressos, així com organitzar i facilitar fòrums on-line.
  • Transparents.org. Un grup de persones sorgides de la societat civil que treballa, a diversos nivells per l’assoliment dels objectius anunciats per l’Open Government Partnership: Transparència, Participació i Col·laboració. Organitzen activitats de formació i promouen campanyes de sensibilització per la governànça oberta.

Les topies són utopies que ja existeixen, alternatives que ja s’estan practicant, i que, per tant, no són sols ideals als que arribar, sinó camins que es comencen a construir vers aquests ideals. Per tant, si també penses que hi ha alternatives i que és possiblefer un món habitable per a tothom, participa en la sessió del Cicle “Topies” i comparteix les teves idees sobre la democràcia participativa i deliberativa!

Envia un mail a comunicacio@nova.cat i participa!

Podreu seguir l’esdeveniment per Twitter amb els hashtag: #alternatives

Tags: , , ,

One Response to Primera sessió Cicle de “Topies”: Transició cap a una democràcia participativa i deliberativa

  1. Cicle de “Topies”. Alternatives reals i practicades | Nova on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 12Thu, 21 Feb 2013 12:50:26 +000026.

    […] Transició 1. Democràcia participativa i deliberativa. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels Diputats



Què fem

Col·laborem amb


Categories