Primera sessió Cicle de “Topies”: Transició cap a una democràcia participativa i deliberativa

El proper dijous 31 de gener, de 19 a 21hores, es celebra la primera sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers una democràcia participativa i deliberativa”

La societat ha començat a demanar una participació més directa i real en les decisions polítiques. Semblava que la presa de decisions no importava a la ciutadania, però moviments com el 15M han demostrat que l’interès és alt. A més, en places, assemblees i associacions s’ha expressat la necessitat d’una transformació total de les eines democràtiques. Així, les propostes de la democràcia participativa busquen una alternativa a les intervencions que atorga la tradicional democràcia representativa, posant en pràctica noves plataformes i noves vies de comunicació entre polítics i ciutadans.

La Cooperativa Intergral Catalana, l’equip Delibera i el grup Transparents.org ens mostraran, en la primera sessió del Cicle de Topies, algunes de les alternatives que diversos col·lectius i organitzacions estan engegant per afavorir unes polítiques més obertes, participatives i transparents. Una nova forma de fer política que realment tingui en compte les necessitats reals de la societat.

  • Cooperativa Integral Catalana. S’organitza a través d’assemblees obertes quinzenals on es prenen les decisions referents al funcionament de la cooperativa. Part de la seva filosofia és considerar el seu treball dins de cinc principis: transformació social, justicia social, el bescanvi i no l’acumulació , la sostenibilitat ambiental i l’organització política democràtica, transparent i descentralitzada.
  • Delibera. Organització especialitzada en el disseny, gestió i implementació de metodologies participatives. Porten més de 20 anys d’experiència en diferents iniciatives participatives locals, nacionals i internacionals oferint alternatives a les formes habituals de preparar i conduir reunions, assemblees, congressos, així com organitzar i facilitar fòrums on-line.
  • Transparents.org. Un grup de persones sorgides de la societat civil que treballa, a diversos nivells per l’assoliment dels objectius anunciats per l’Open Government Partnership: Transparència, Participació i Col·laboració. Organitzen activitats de formació i promouen campanyes de sensibilització per la governànça oberta.

Les topies són utopies que ja existeixen, alternatives que ja s’estan practicant, i que, per tant, no són sols ideals als que arribar, sinó camins que es comencen a construir vers aquests ideals. Per tant, si també penses que hi ha alternatives i que és possiblefer un món habitable per a tothom, participa en la sessió del Cicle “Topies” i comparteix les teves idees sobre la democràcia participativa i deliberativa!

Envia un mail a comunicacio@nova.cat i participa!

Podreu seguir l’esdeveniment per Twitter amb els hashtag: #alternatives

Tags: , , ,

One Response to Primera sessió Cicle de “Topies”: Transició cap a una democràcia participativa i deliberativa

  1. Cicle de “Topies”. Alternatives reals i practicades | Nova on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 12Thu, 21 Feb 2013 12:50:26 +000026.

    […] Transició 1. Democràcia participativa i deliberativa. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories