Veu la llum el Manifest ‘Catalunya per la seguretat humana i la pau’

El Col·lectiu Pau i Treva ha presentat un manifest en el que demana una Catalunya construida sota la filosofia de la noviolència i la pau. Es a dir, que la independència no comporti crear unes forces armades catalanes

La cantautora Lídia Pujol i l’actriu Txe Arana van realitzat la lectura del manifest impulsat pel Col·lectiu Pau i Treva en l’acte de presentació  que es va celebrar ahir a Barcelona. El text es una empenta cap al debat davant la possibilitat real que Catalunya esdevingui un estat independent. “La idea que Catalunya podria ser pacífica és un repte per nosaltres”, ha assegurat Pepe Beúnza, primer objector per la noviolència i memebre del Consell de Nova. “El segle XX ens hauria d’haver vacunat contra la violència i en canvi no ha estat així”. En aquest sentit ha defensat que “per ser un país normal no cal tenir exèrcit. Hi ha una mitificació que els exèrcits defensen els pobles però la història ens demostra que no és així”.

En aquest sentit, el Manifest defensa que “en la construcció d’un nou estat, no cal reproduir estructures que consideren obsoletes i negatives, com ho són els exèrcits, i cal optar de manera decidida per la seguretat humana i la pau” i proposa alternatives com les forces civils de pau.

Entres els assistents a l’acte, conduit per Alfons Banda, expresident de FundiPau, hi havia una representació de les 115 signatàries que ja s’havien adherit al document. Entre d’altres, han fet acte de presència l’historiador Jaume Sobrequés, els escriptors Josep Miquel Servià o Enric Larreula, així com activistes del moviment per la pau com Jordi Armadans. Altres personalitats que han signat el manifest però que no han pogut estar presents a l’acte són Lluís Llach, Jaume Cabré, Joel Joan, Armand de Fluvià, Teresa Forcades, Sergi López, Nora Navas, Arcadi Oliveres, Albert Om, Marina Rossell, Antoni Sansalvadó, Maria del Mar Bonet, Pep Sala, Marta Prevosti Núria Feliu, Joan Rigol o Víctor Alexandre. Una representació que mostra la transversalitat de la cultura de pau entre la població catalana, no només a nivell professional sinó també sociopolítica, han assegurat els organitzadors.

Tags: ,

One Response to Veu la llum el Manifest ‘Catalunya per la seguretat humana i la pau’

  1. […] de Nova amb l’Assemblea Nacional Catalana sobre la Catalunya independent que volem, o el suport al col·lectiu Pau i Treva per afavorir que Catalunya sigui un país noviolent i desmilitaritz…. A més, hem conegut propostes tan interessants com l’Economia del bé comú, la Sobirania […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories