Segona sessió del Cicle “Topies”: Transició vers la sostenibilitat ambiental

El proper dijous 7 de febrer, de 19 a 21hores, es celebra la segona sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers la sostenibilitat ambiental”

La societat, la economia i la ecologia estan lligades en el terme sostenibilitat: “Pretén ser una manera d’organitzar l’activitat humana de manera que la societat i els seus membres siguin capaços de satisfer les seves necessitats i expressar el seu potencial màxim en el present al mateix temps que es manté la biodiversitat i els ecosistemes naturals”.

Aquesta segona jornada del Cicle “Topies”-Alternatives reals i practicades, mostrarà la possibilitat de viure sota la premissa del desenvolupament sostenible. Així, iniciatives i col·lectius que ja han aconseguit funcionar com una balança entre el creixement de la societat i el medi ambient explicaran la seva experiència i les seves dificultats.

Producció d’energia alternativa, formes de vida sostenibles i la convivència amb el medi ambient seran protagonistes de la tarda de dijous a Nova-Innovació Social.

La dinàmica de la sessió serà participativa, per tant, no dubtes en apuntar les teves idees i compartir-les amb tothom!

TOPIES PARTICIPANTS

  • Som energia. (participa: Marc Vives) L’objectiu de Som Energia és ser una cooperativa sense ànim de lucre que reuneixi a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.

  • Can Masdeu. (participa: Sergi) Un projecte de projectes. Enclavament de vida que resisteix al ritme de les estacions, des de les muntanyes del nord-oest de Barcelona, la voracitat d’una ciutat que vol ser infinita. Desafiament al món dels diners, fum i ordenances, sorolls, velocitat…Una antiga masia okupada, que ja és tot un símbol de la vida sostenible. Can Masdeu va néixer, per tant, amb la voluntat de ser un espai de trobada i acció per al canvi social a la ciutat de Barcelona des d’un enfocament agroecològic.

  • Transitions Towns. (participa: Ton Dalmau) Un moviment internacional que es basa en l’esforç col·lectiu de persones que opten per organitzar-se i fer front al desafiament del “zenit del petroli” i el canvi climàtic, desenvolupant iniciatives en les seves comunitats ( barris, pobles, veïnat, ciutats, illes…) que augmentin la capacitat de supervivència i benestar en la perspectiva dels importants canvis que viurem en els pròxims anys, com a conseqüència de la decreixent disponibilitat dels recursos energètics fòssils i l’alteració del clima.

  • Aigua és vida. (participa: César Guia) Una plataforma formada per associacions veïnals, sindicals, ecologistes i solidàries per una gestió no mercantil de l’aigua a Catalunya. La gestió de l’aigua ha de ser pública, i la participació ciutadana, la transparència i el control social han de ser els eixos vertebradors d’aquests serveis públics.

Envia un mail a comunicacio@nova.cat i participa!

Podreu seguir l’esdeveniment per Twitter amb els hashtag: #alternatives

One Response to Segona sessió del Cicle “Topies”: Transició vers la sostenibilitat ambiental

  1. Cicle de “Topies”. Alternatives reals i practicades | Nova on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 12Thu, 21 Feb 2013 12:50:48 +000048.

    […] Transició 2. Sostenibilitat ambiental. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories