Cicle “Transparència i Bon Govern”: Transparència internacional contra la corrupció

El proper dilluns 18 de febrer, de 19 a 21 hores, es celebra la quinta sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern” amb un temàtica completament d’actualitat, la corrupció política. 

Des de Transparència Internacional, organització no governamental a escala universal dedicada a combatre la corrupció a través de la transparència,  Manuel Villoria ens parlarà de la necessitat de comprendre i enfrontar els dos rostres de la corrupció: qui corromp i qui permet ser corromput.

Villoria és advocat, filòleg i catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat Rei Juan Carlos. A mées, forma  part de la junta directiva de Transparència Internacional. “La diferència essencial entre els polítics dels països menys corruptes, els nòrdics, i els nostres és que allí se senten servidors públics i aquí se senten els amos”, va dir a la entrevista que es va publicar a La Contra de La Vanguardia el passat divendres 1 de febrer i que pots llegir aquí.

Però, el foment de la transparència no només és un repte per als governs, també ho és per a la ciutadania, que ha d’aprendre a entendre’s en aquest nou espai. Ens trobem davant d’un escenari de reeducació ciutadana, col·lectiva i cívica. Per aquesta raó, el Cicle “Transparència i Bon Govern” vol ajudar a acostar a la societat el complicat i poc explicat món de la transparència pública.

En l’àmbit internacional, Transparència Internacional impulsa campanyes de conscienciació sobre els efectes de la corrupció, promou l’adopció de reformes polítiques, l’establiment de convencions internacionals sobre la matèria; encoratja l’adhesió a les mateixes i després observa la implementació d’aquests acords per part dels governs, corporacions i empreses. Així mateix, a nivell nacional, els capítols de Transparència Internacional actuen en procurar una major transparència i  materialització del principi de rendició de comptes. A aquest efecte, Transparència Internacional monitorea l’acompliment d’algunes institucions claus i exerceix pressió per a l’adopció no-partidista de les reformes que siguin necessàries.

Apunta’t enviant un mail a comunicacio@nova.cat

Et recordem que pots veure els vídeos de les jornades anteriors del Cicle “Transparència i Bon Govern” a la secció NOVATV o a la pàgina d’informació del Cicle, aquí.

One Response to Cicle “Transparència i Bon Govern”: Transparència internacional contra la corrupció

  1. Cicle Transparència i Bon govern. Cap a la governança oberta, horitzontal i participativa | Nova on %d 10UTC %B 10UTC %Y at %H:%M 10Wed, 10 Apr 2013 10:17:12 +000012.

    […] Transparència Internacional vers la corrupció, a càrrec de Manuel Villoira. Transparencia Internacional Espanya. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories