Tercera sessió Cicle “Topies”: economia social, equitativa i sostenible

xarxanet.org

L’economia solidària busca la transformació social a través del canvi de perspectiva econòmica. Aconseguir una economia social passa també per una evolució del hàbits com a persones consumidores. A més, la crisi impulsa les alternatives que defensen una economia més humana, com ara les monedes socials. Tot aquest context és el que intentarem analitzar en la tercera sessió del Cicle de “Topies”-Alternatives reals i practicades.

Durant la jornada, que es celebra el proper dijous 14 de feberer de 19 a 21 hores,  parlarem i compartirem les iniciatives que ja estan funcionant vers l’economia social, equitativa i sostenible. Accions com les realitzades per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) amb l’Ecosol i el mercat social, filosofies com les de l’Economia del bé comú i les de Vilanova en transició i propostes tan innovadores com les de CloudHousing.

La cooperació en l’àmbit econòmic és un valor emergent. Ho és sempre que el capitalisme ensenya la seva cara més fosca i l’actual crisi, amb uns ciutadans cada cop més ofegats per l’escassedat de diners i l’atur, ho demostra especialment. En moments com aquest, les ganes de canviar els esquemes establerts i la solidaritat es fan més evidents i obtenen rellevància les alternatives que defensen una economia més humana“. Extracte de l’article publict a El Punt Avui el passat diumenge 10 de febrer, Aquí article complet. 

La dinàmica de la sessió serà participativa, per tant, no dubtes en apuntar les teves idees i compartir-les amb tothom!

TOPIES PARTICIPANTS

  • Xarxa d’Economia Solidària (XES). Xavi Palos.  Les empreses i entitats que formem part de la xarxa d’economia solidària som valuoses de cara a construir l’altre món possible en la mesura que som un laboratori on diàriament assagem noves formes de treballar, consumir i invertir, i que demostrem a tothom que vulgui veure que és possible fer empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles. La xarxa d’economia solidària intenta enfortir l’economia solidària des d’aquesta perspectiva transformadora. Per a ampliar sobre aquesta temàtica i conèixer-nos una mica més, us presentem el llibre que hem editat i serveix també com un directori dels membres de la XES.


  • Economia del Bé Comú. Falta confirmar ponent. Un nou concepte econòmic que cerca establir un model econòmic basat en una economia sostenible i alternativa al model capitalista i al predomini dels mercats financers. És un projecte obert i desenvolupat amb diferents empreses per tal de modificar el model actual de funcionament monetarista i mercantilista. L’economia del bé comú s’ha de regir, entre altres. per uns principis bàsics que representen valors humans: confiança, honestedat,responsabilitat, cooperació, solidaritat, generositat, i compassió.


  • Vilanova en Transició. Ton Dalmau. La idea inicial sorgí d’un grup de vilanovines i vilanovins que, inspirant-se en les iniciatives en transició d’altres pobles i reunits al peu del far el 25 de juliol de 2009, van decidir iniciar el moviment Transició VNG  per impulsar la transició de la nostra vila cap a una societat més equitativa, participativa i sostenible.   Som un grup de persones que ens agrada “rumiar” (pensar de manera creativa) per imaginar cap on podem anar avançant com a poble, per donar respostes a aquests grans interrogants que se’ns plantejan.


  • CloudHousing. Mariona Soler. El cloudhousing és un concepte d’habitatge que potencia la flexibilitat i la comunitat per aproximar el mercat immobiliari a les necessitats de les persones per trobar una sortida sostenible de la crisi de l’habitatge. La peça clau del cloudhousing són edificis que combinen pisos, espais comuns i serveis comuns per als usuaris sota un model de pagament per ús. Es tracta d’una nova filosofia de vida que proposa edificis que combinin pisos, espais i serveis comuns sota un model de pagament per ús i tot coordinat per la figura d’un gestor.


Envia un mail a comunicacio@nova.cat i participa!

Podreu seguir l’esdeveniment per Twitter amb els hashtag: #alternatives

Tags: , ,

One Response to Tercera sessió Cicle “Topies”: economia social, equitativa i sostenible

  1. Cicle de “Topies”. Alternatives reals i practicades | Nova on %d 11UTC %B 11UTC %Y at %H:%M 10Mon, 11 Mar 2013 10:13:36 +000036.

    […] Transició 3. Economia social, equitativa i sostenible. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories