Sisena sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”: Un nou paradigma, el Govern Obert

El proper dimarts 19 de març, de 19 a 21 horas, es celebra l’última sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern” amb la participació de César Calderón que parlarà d’un nou paradigma, el Govern Obert.

“Ha pasado el tiempo de los Mesías que acumulan todo el poder”, va dir César Calderón l’any passat a la presentació del seu llibre Otro Gobierno (Algón Editores). Calderón és una figura referent de  Govern Obert (Open Government) i de la participació ciutadana real. Tant és així, que el seu bloc és un dels més influents en la blogosfera política i des d’ell tracta de posar les bases per a un canvi de paradigma polític, que presentarà el proper dimarts 19 de març, de 19 a 21 hores, a l’última sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”.

“L’ona antipolítica que ens està envaint produeix estranys monstres.

Un dels quals té més èxit en els últims mesos és aquell que vol situar l’obertura de dades públiques, les lleis de transparència i el govern obert en un suposat altar tècnic allunyat de la política, els polítics i els partits. Una arcadia feliç governada per tècnics honrats i benèfics, que situats en aquest espai per intervenció directa de l’esperit sant, vetllen per l’avanç harmoniós d’aquestes matèries alimentats solament pels seus alts principis, i allunyats d’aquest brut i fosc món d’eleccions, partits, societat civil i ciutadans.

No s’equivoquin, l’absoluta totalitat d’iniciatives reeixides de l’Open Government, Open Data, participació i transparència tenen un mateix origen, la política. Polítics avançats, compromesos i intel·ligents que han comprès que el joc ha canviat, s’ha fet més complex i amb més actors, un joc nou que presenta nous problemes i necessita noves respostes.

Barack Obama, Patxi Lopez, David Cameron… polítics d’una nova generació que entenen que el món de certeses de les anteriors generacions ha deixat d’existir i s’han arriscat a plantejar nous reptes que escapaven dels marges de confort de les seves agendes tradicionals per aventurar-se en un territori desconegut de la mà dels ciutadans”. Extracte de l’entrada Sin política (y sin políticos) no hay ni Open Data ni Gobierno Abierto

Actualment, es troba immers en la creació del Think Tank Pensamiento Público-CIPP, que comptarà amb una web en forma de plataforma horitzontal pel debat i la participació i es membre de la consultora d’innovació Autoritas Consulting.

El Cicle “Transparència i Bon Govern” ha permet a les persones assistents contruir el marc perfecte per entendre la importància i els reptes de la transparència pública i la participació ciutadana. Si no vas poder assistir, però tens interès en les ponències. Aquí pots trobar tota la informació i els vídeos de les sessions. 

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories