8 de març. El Dia Internacional de la Dona recorda que fer un món més just és acabar amb les desigualtats i els estereotips!

La transformació social del nostre món passa també per la transformació dels estereotips, els simbolismes i les tradicions injustes adquirides. El Dia Internacional de la Dona torna a destacar, que malgrat els avenços, la desigualtat de gènere és encara un problema a solucionar.

Per tal de fer un món habitable per tothom, cal acabar amb les desigualtats entre éssers humans i trencar els estereotips marcats per la tradició, la publicitato els interessos polítics.

Les dones continuen vivint més precaritzades, malgrat ser unes lluitadores pel canvi social. Recordem dones que han lluitat per un món millor com Rosa Parks, que va impulsar la fi de la segregació racial a EUA, Clara Campoamor, que va lluitar pel dret al vot de les dones a l’Estat Espanyol, Teresa Claramunt, dirigent anarcosindicalista catalana que va impulsar la vaga de les set setmanes de 1883, o la recentment assassinada Angélica Bello, que va dedicar la seva vida a defensar els drets de totes les dones víctimes de violència sexual a Colombia. . entre d’altres innumerables lluitadores pels drets socials. Dones, sí. Dones que no van acceptar ser discriminades, maltractades, menyspreades…

Actualment, les dones continuen en lluita. Hi ha hagut molts canvis positius en la nostra societat, però encara s’ha de sortir al carrer per dir “que no volem drets sinó flors”, “que cal no amagar problemes sense solucionar com la violència de gènere”, que “nosaltres parim, nosaltres decidim”, “que la igualtat implica que dins de les nostres diferencies podem tenir les nostres possibilitats, no que les dones s’equiparen al model masculí, adaptant rols d’home”.

Aquesta és una lluita comú. No és soles de les dones, sinó que afecta a tota la societat. Un problema de gènere, per tant un problema que ha d’unir a homes i dones d’arreu.

Per aquestes raons, avui es celebra una concentració  a les 18:30 a Plaça Universitat organitzada pel grup Feministes Indignades que advoca per la “desobediència civil feminista” com a tàctica contra “l’ofensiva patriarcal i capitalista”.

Aquí alguns links interessants:

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories