Cicle de “Transparència i Bon govern”: Carlos Guadián clausura les més de 6 sessions sobre participació i govern obert

El proper dimarts 19 de març, de 19 a 21 horas, es celebra l’última sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. Finalment, el ponent serà Carlos Guadián, que substituirà a  César Calderón.  El tema de la ponència serà el un nou paradigma del  Govern Obert.

Carlos Guardián és director  de Comunicación e Innovación en Autoritas Consulting. És especialista en posar les eines 2.0 a disposició d’un govern més transparent i participatiu i, a més, col·labora en diversos mitjans de comunicació. El seu bloc www.k-government.com, és un magatzem perfecte d’informació, dades i gràfiques sobre la transparancia pública, les eines 2.0 i l’opinió pública.

“Portem anys a Espanya amb greus problemes de transparència. És tema de màxima actualitat. El degoteig de casos de corrupció és constant i la confiança de la ciutadania en la política és cada vegada més feble. Causes per determinar la falta de confiança es poden trobar en el dia a dia. Però, si mirem algunes dades podrem veure fets bastant curiosos. Segons dades del World Economic Forum, en Google Public Data es pot veure l’evolució de diferents països en diferents àmbits. Entre ells, es pot creuar el nivell de transparència amb el nivell de confiança de la ciutadania en els polítics, comparar Espanya amb Alemanya i observar la seva evolució del 2005 al 2011. És molt curiós observar que, mentre a Alemanya creix el nivell de transparència, també ho fa el nivell de confiança en els polítics. Però a Espanya passa just el contrari. A mesura que creix el nivell de transparència, baixa la confiança en els polítics. Cal tenir en compte que la tendència general és que a major transparència, major confiança en els polítics.”

Està clar que la jornada amb Guadian serà froça interessant, plena d’idees i d’un debat enriquidor. Amb aquesta ponència fem una clausura de luxe per al Cicle de “Transparència i Bon Govern”, que ha permet a les persones assistents contruir el marc perfecte per entendre la importància i els reptes de la transparència pública i la participació ciutadana. Si no vas poder assistir, però tens interès en les ponències. Aquí pots trobar tota la informació i els vídeos de les sessions.

Apunta’t a la sessió enviant un correu a comunicacio@nova.cat

Tags: , ,

One Response to Cicle de “Transparència i Bon govern”: Carlos Guadián clausura les més de 6 sessions sobre participació i govern obert

  1. Carles Capella on %d 15UTC %B 15UTC %Y at %H:%M 03Fri, 15 Mar 2013 15:24:30 +000030.

    Benvolguts,
    Hi assistire.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories