No ens identifiquem, una campanya de desobediència contra les identificacions arbitràries

La plataforma Rereguarda en Moviment ha llançat avui una campanya de rebuig a les identificacions arbitràries massives sota el nom No ens identifiquem

“Contra la vostra impunitat, el nostre anonimat”, diuen des de la nova campanya de desobediència civil, No ens identifiquem, que busca aturar la pràctica de les identificacions arbitràries i reivindicar l’obligació legal de que els membres de les BRIMO (Àrea de Brigada Móbil dels Mossos d’Esquadra) i l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra) portin sempre visible la seva identificació.

“Veiem exhibicions d’armes i de persones armades, agressions, amenaces, detencions, presons, reformes legals cada cop més repressives, persones malferides -ulls manllevats-, i la voluntat d’escampar la por.

La imatge de la policia, d’uniforme o de paisà, identificant persones que es manifesten o que caminen pel carrer, és cada cop més freqüent en els nostres paisatges urbans, i és un dels símptomes més evidents de la mala salut de la nostra ja de per si escarransida democràcia.

La nostra experiència, passada i recent, ens diu que el fet d’obligar a la ciutadania a dur el DNI i facilitar-lo a qualsevol agent de l’autoritat que ho sol·liciti permet l’actual posada en marxa d’una estratègia policial encaminada, entre altres coses, a intimidar, a crear fitxers policials i, sobretot, a imposar arbitràriament multes i sancions. Molt menys cridaner que una detenció o una càrrega d’antiavalots, aquest mètode permet dissuadir, atemorir, aïllar i castigar a persones simplement sospitoses de ser dissidents o que mostren el seu descontentament amb el sistema.”, expliquen des de la Plataforma Rereguarda en Moviment, grup impulsor de la campanya.

El col·lectiu compta amb un equip que dona suport legal i ha analitzat les conseqüències d’aquest acció. La millor opció, diuen, és deixar-se qualsevol identificació a casa quan es pensi participar en alguna mobilització, ja que si es porta documentació però no es mostra, com a mínim, els agents poden posar una multa de 300 euros. Aquí podrás trobar tota la informació al respecte.

Avui, divendres 15 de març, a les 20 hores faràn la presentació oficial de la campanya al CSO l’Hastilla (Av. Vilafranca, 22. Hospitalet). La presentació estarà acompanyada d’un concert solidàri amb la participació de grups com At Versaris o la Kinky Dub Machine, entre d’altres.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories