Setena sessió del Cicle de “Topies”: Governança Mundial Democràtica

El proper dijous, 21 de març, de 19:00 a 21:00 hores, es celebra l’última sessió del Cicle de “Topies”- Alternatives reals i practicades. La jornada tractarà sobre la Governança Mundial Democràtica i servirà per fer una presentació oficial de la  Guia de com fer les transicions del Consens de Barcelona.

El procés de transició cap a un nou sistema social està tenint lloc al mateix temps en diversos països de totes les regions del món, cada procés amb les seves especificitats i el seu ritme. Aquests països en transició estan intensificant les seves relacions, impulsant una nova arquitectura d’institucions internacionals amb capacitat per dur a terme una política democràtica i efectiva i fer front als problemes globals vitals, entre els quals destaquen la fam, l’escalfament global i el canvi climàtic consegüent, els béns comuns globals, la violació dels drets humans, l’armamentisme i la guerra.

Aquest països en transició, juntament amb altres, han format la “Topia” que presentem el proper dijous:  una coalició d’estats que, aliats amb l’emergent societat civil mundial, malden per democratitzar i enfortir les Nacions Unides. Les principals mesures de democratització que proposen són eliminar els drets de permanència i de veto d’alguns estats en el Consell de Seguretat, democratitzant-lo i ampliant-lo; transformar l’actual Assemblea General en un Parlament Mundial, elegit cada quatre anys i integrat per representants de tots els estats del món, ponderant el poder de vot de cada estat en funció de la seva demografia, i en la mateixa quantitat per representants de la ciutadania de tot el planeta, elegits pel conjunt de ciutadans del món.

Una alternativa possible que busca dotar-se de nous procediments i institucions de governament democràtic mundial a diverses escales (ja sigui mitjançant reforma de les existents i/o la creació de noves) per aconseguir que, amb els altres actors, la “societat civil organitzada” i, en definitival, la ciutadania mundial, hi estiguin del tot presents en igualtat de drets i deures.

La dinàmica de la sessió serà participativa, per tant, no dubtes en apuntar les teves idees i compartir-les amb tothom!

TOPIES PARTICIPANTS

  • Associació projecte Governament Democràtic Mundial: (Josep Xercavins) Amb la denominació Associació d’Estudis i Activitats sobre Problemàtiques Globals i Governament Democràtica Mundial  es va constituir aquesta entitat, que es part del Moviment Federalista Mundial (MFM). Centrats en l’escala global, realitzen activitats i estudis per afavorir el Governament Democràtic Mundial al voltant de la preocupant falta d’una governança mundial en un món en què és especialment necessari prendre decisions a nivell global, de les propostes sobre la seva construcció i del paper que hi haurien de jugar els diferents actors. La seva intenció màxima és “promoure la construcció d’un món més humà, just, pacífic, divers, equitatiu i sostenible, contribuint-hi mitjançant el pensament, l’estudi i l’acció per fer possible una transició basada en el diàleg, la solidaritat i l’equilibri amb la natura”.  • Barcelona Consensus: (Martí Olivella) La crisi global demana respostes globals. Respostes que no poden venir dels qui l’han provocat, acceptat o se n’han aprofitat. Per tant, cal redefinir les regles del joc que han d’afavorir el bé comú: la cobertura sostenible de les necessitats bàsiques per a tota la població mundial, és a dir, generar un món habitable per a tothom. Amb aquest objectiu es gesta el Consens de Barcelona que va començar a elaborar-se el 2008. Un projecte que ha reunit persones de tot el món per fer i consensuar propostes per promoure una transformació del model econòmic, polític i social imperant i proposar una alternativa real i forta al Consens de Washington, que defineix l’essència de la política econòmica neoliberal.

El projecte presentarà, en exclusiva, la recent guia que ha publicat al voltant de les set transicions que proposa per fer possible un món habitable per a tothom. Prop de 80 pàgines que busquen activar a la ciutadania i fomentar l’acció i proposició en lloc de la simple indignació.

“En aquesta guia trobaràs una resposta possible, viable, practicable per tu i pels teus amics i coneguts. Una resposta a les nostres mans per ser el que mai havíem hagut de renunciar a ser. Per iniciar aquest camí cap a la transformació, aquesta guia et facilita mètodes i eines per ajudar a concretar, de manera personal i/o col·lectiva, un compromís de transició. Per convertir la crisi en una oportunitat. Per fer la transició d’allò que som i tenim a allò que volem. Per fer realitat que sí que podem fer un país i un món habitables per a tothom!”.

La guia es podrà adquirir a la sessió per una aportació econòmica voluntària (mínim  de 3 euros). Aquí pots descarregar, gratuïtament, els crédits, sumari i presentació del la publicació.

Envia un mail a comunicacio@nova.cat per apuntar-te a la sessió!

Podreu seguir l’esdeveniment per Twitter amb els hashtag: #alternatives

Tags: , , ,

One Response to Setena sessió del Cicle de “Topies”: Governança Mundial Democràtica

  1. […] Aquesta guia es regala a totes aquelles persones que han participat o participaran en unTaller de Transició, però també es poden adquirir a Nova-Innovació Social per un preu simbòlic. La presentació oficial del llibre es vs fer el passat 21 de març, coincidint ambl’última sessió del Cicle de “Topies”. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories