“Re-Mou els teus diners”, una acció contra el poder dels bancs

Neix una nova campanya que fomenta la necessitat de deixar de col·laborar amb la banca convencional i busca promoure l’estalvi cooperatiu com a forma de millorar aquest món.

Les accions contra la banca continuen. Bancs, especulacions i estafes estan al punt de mira dels moviments socials. Actualment, els fets ocorreguts a Xipre demostren el poder dels bancs front la Unió Europea i la defensa ciutadana. Així, en pocs mesos s’han creat diverses iniciatives per lluitar contra aquesta influència poderosa i ben establerta. Amb aquestes premisses, neix Re-Mou els teus diners. Una iniciativa que s’emmarca en el moviment de la Revolució Integral i la desobediència civil engegat per la Cooperativa Integral Catalana i l’Enric Duran.

“La presa de consciència, que comença a fer-se patent en l’actualitat, va acompanyada d’una ruptura radical amb les necessitats imposades, materials o no; simplicitat voluntària, però sense limitacions en l’abundància del que és fonamental, en el fluir dels sentiments, la vida alegre i el viure bé. Per a això, estem aprenent a autogestionar en col·lectiu els recursos que ens permetran abastir-nos dignament del que de veritat necessitem, amb la construcció de formes de vida que tenen com a substrat bàsic el suport mutu en xarxes de confiança”, diu l’Enric Duran al seu web.

La proposta de llançament és un mes de transferència de dipòsits bancaris, que expliquen de la següent manera:

“La primera acció consisteix a cancel·lar els nostres comptes d’estalvi, fons d’inversió i/o fons de pensions, vendre les nostres accions. La segona acció suposa traslladar-los i obrir nous dipòsits a la banca ètica i cooperativa (Fiare, Coop57, SomEnergia, CASX, Oikocredit)”.

Es tracta de tota una crida a l’acció que compta amb el recolzament de col·lectius com Moviment Jo No Pago, Cooperativa Integral Asturiana, El Front ciutadà Desbanka, Oficina de Desobediència Econòmica Castelló, etc.

“No tothom disposa d’estalvis a re-moure o ja ho vam fer en el seu moment. En aquest cas, la nostra contribució pot consistir a difondre la campanya perquè els que sí que en tenen s’hi impliquin!”, comenten des de la campanya.

En aquesta línia també estan treballant col·lectius ciutadans com Acció Base de Ciutadania Desobedient que han començat una campanya de Penyora Fiscal per la transparència pública.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories