La nova realitat. De l’economicisme a la consciència qüàntica

El proper dilluns 8 d’abril a les 19:30 es celebra al Casal de Barri Pou de la Figuera (Sant Pere més Baix, 70) la Xerrada-Presentació de l’últim llibre del Jordi Pigem La nova realitat. De l’economicisme a la consciència qüàntica 

Les crisis del món actual reflecteixen una transformació profunda de la consciència i de la realitat. S’està esfondrant un món obsolet que anteposa el diner a les persones i les abstraccions de la vida. No obstant això, també està naixent, ocultament, una nova realitat. En els últims cent anys la física quàntica i altres àrees del saber ens han estat mostrant que el món no és com pensàvem. No està fet d’objectes sinó de relacions.

L’autor analitza les contradiccions de l’economia contemporània com un cas clínic de tot el que no funciona en el vell paradigma, en la vella realitat, i ens condueix a la nova realitat fascinadora que ara mateix ens revela la física i la neurociència. Una nova realitat que ens guia vers una societat més justa i una vida més plena.

Jordi Pigem es doctor en Filosofia per la UB i periodista especialitzat en el paradigma ecològic. En els últims anys ha estat professor convidat a la Universitat de Barcelona i ponent en diverses universitats (Columbia, Oxford i Venècia). Ha rebut el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans (1998) i el Premi d’Assaig de Resurgence y la Scientific and Medical Network (2006). Col·labora, entre d’altres mitjans, a COMRàdio, Resurgence, Agenda Viva i La Vanguardia.

Tags: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories