Presentació de la campanya “Penyora Fiscal contra la corrupció i per la transparència

Avui dimarts 16 d’abril a les 16:30h es presenta al centre de la Plaça de Catalunya de Barcelona la campanya Penyora Fiscal contra la Corrupció.

Aquesta és la primera acció de desobediència civil que organitza la Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera. Un moviment ciutadà articulat a partir d’un manifest al qual s’han adherit 1.700 persones de 150 poblacions catalanes. Entre els signants s’hi compten l’economista Arcadi Oliveras, l’arquitecta Itziar González Virós, el catedràtic de filosofia Josep Mª Terricabras, el bisbe Pere Casaldàliga, la sociòloga Marina Subirats, el científic Federico Mayor Zaragoza, l’actriu Sílvia Munt i l’activista pel dret a l’habitatge Ada Colau.
La presentació anirà acompanyada d’un registre de penyora fiscal a l’Agència Tributària (c/ Fontanella 6) en el que participaran Itziar González, Feliu Madaula i tothom que vulgui sumar-se a la campanya que exigeix una llei de transparència que inclogui la Casa Reial, els sindicats i els partits i prohibir que els alts càrrecs públics puguin utilitzar efectiu.

“La Penyora Fiscal és una manera de manifestar que no ens agrada l’ús que els governants fan dels nostres diners i de passar a l’acció partint de la base que sense transparència no podem cooperar. La Penyora Fiscal no comporta risc per al contribuent i consisteix a ingressar una quantitat de diners –un mínim recomanat de 20€– a la Caixa de Dipòsits de l’Agència Tributària de Catalunya en concepte de Penyora Fiscal. L’administració pública tindrà els diners, però no els podrà utilitzar fins que s’acompleixin els objectius de la campanya. Tothom hi pot participar, tant si la declaració és positiva (a pagar) com si és  negativa (a retornar)”, expliquen des del col·lectiu ciutadà.

El moviment ha editat una Guia pràctica de com fer la Penyora fiscal amb els passos a seguir.

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories