Stop Ajornament, Retirin els Càrrecs!

El sindicalista i defensor de drets humans Hassan Juma Awad s’enfronta a càrrecs criminals acusat pel Ministeri Iraquià del Petroli. Juma Awad  anirà a la presó si el tribunal decideix que les seves accions en defensa dels drets dels treballadors perjudiquen els interessos de l’Estat. La campaña internacional de solidaridad continua amb força. Cada dia més sindicats nacionals i internacionals, federacions de treballadors i organitzacions no governamentals (ONG) estan signant la carta de la Iraqui Civil Society Solidarity Initiative (ICSSI)

Ara, des de la ICSSI ens envien aquest comunicat per no aturar la pressió cap a les autoritats iraquianes:

El cas legal contra el sindicalista i defensor de drets humans, Hassan Juma Awad, ha estat posposat una vegada més, en aquesta ocasió al 2 de Maig de 2013, ja que l’advocat de l’Empresa del Petroli del Sud (SOC, en el seu acrònim en anglès) no va poder presentar cap evidència o testimoni.

Durant la vista d’ahir 15 d’abril, el jutge de la Cort Judicial de Bàssora va sol·licitar a l’advocat de SOC presentar una evidència sobre els danys causats per la vaga dels treballadors del petroli i si la companyia tenia algun testimoni que pogués confirmar les al·legacions de danys presentats per SOC. El jutge també va demanar si el SOC podia provar que Hassan estava preparant una altra vaga i no només una manifestació. L’advocat SOC va respondre que no tenia cap evidència, però que tenien informació enviada pel Ministeri Iraquià del Petroli. L’advocat SOC va sol·licitar temps per aprofundir en aquestes qüestions amb el Ministeri del Petroli.

És urgent mantenir la nostra solidaritat i els nostres esforços d’incidència al Govern de l’Iraq per retirar els càrrecs contra Hassan. Aquests càrrecs són un ús sense precedents del Codi Penal Iraquià número 111 de 1969 contra un activista laboral; va ser prèviament utilitzat per reprimir funcionaris durant l’era de Saddam. Hassan pot ser empresonat si la Cort considera que com a resultat de les seves accions, “els interessos de l’Estat han estat danyats”. L’ajornament està sent dissenyat per donar més temps a SOC per desenvolupar el cas.

 La nostra pressió pot ser fonamental. Hem de ser capaços de lliurar la nostra carta amb la teva signatura, sol·licitant la fi dels atacs contra els sindicalistes, a les següents autoritats iraquianes:

1. Primer Ministre Iraquià Nouri al-Maliki
2. President del Consell Iraquià de Representant (CoR en el seu acrònim en anglès), Parlament Iraquià
3. Ministre del Petroli Abdul Karim Luaibi
4. Ministre de Drets Humans Mohammed Shia Sudanei
5. President de la Comissió de Drets Humans del bloc polític Iraquià
6. President de la Comissió Legal en el CoR, Bloc Aliança Kurda
7. President de la Comissió de Finances en el CoR, Bloc de l’Estat de Dret
8. Oficina de la Comissió Econòmica del CoR, bloc de l’Estat de Dret
9. El jutge de la Cort Judicial de Bàssora

 La nostra campanya ha de continuar; cada vegada més Sindicats nacionals i internacionals, Federacions del Treball i organitzacions no governamentals estan signant la nostra carta dirigida al Primer Ministre al-Maliki. Anem a actualitzar la llista de signatures en breu. Mentrestant, si la teva organització pot ajudar a aconseguir més suport de sindicats i organitzacions, reforçarà el nostre suport.

 Totes les noves organitzacions estan convidades a signar la carta aquí.

Si vols indicar el teu suport individual signa la petició aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories