Comencen les activitats en commemoració de la Naqba Palestina 2013

El proper divendres 10 de maig, amb l’entrega al Palau Robert del Premi Esperança a la Solidaritat al Poble Palestí, tindrà lloc la primera d’un seguit d’activitats de mobilització dins la campanya “No més complicitat amb Israel”  en defensa de la justícia i la dignitat. Nova-Innovació Social participa en aquesta campanya amb la resta d’entitats que formen la Coordinadora Amb Palestina al Cor.

El 15 de maig de 1948, data de la Naqba (el desastre), Israel va expulsar per la força a centenars de milers de palestins i palestines de les seves cases, terres i pobles. Ara, els moviments de solidaritat amb Palestina de Catalunya dins de la Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor commemorem, un any més, la Naqba Palestina.

L’objectiu és posar en marxa una campanya d’informació i denúncia al voltant dels negocis d’armes i seguretat, i els vincles de col·laboració, que sobre aquest tema tenen Catalunya i Israel. D’una banda, denunciar la violació dels Drets humans. Aquesta connexió vincula la repressió de l’exèrcit israelià als Territoris Ocupats a Palestina amb la violència dels Mossos d’Esquadra als carrers de Catalunya. Aquests realitzen part del seu entrenament a Israel, que té en la seguretat un dels seus millors actius comercials, sent la població palestina l’objectiu de les seves proves. De l’altra banda, establir mecanismes de participació i cercar suports, per a fer visible el treball de solidaritat amb Palestina de les organitzacions, col·lectius i moviments socials que denuncien la repressió que pateix el poble de palestina i els negocis ocults de venda d’armes dels dos països.

Així, el proper divendres dia 10 de maig la Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor, conjuntament amb la Comunitat Palestina de Catalunya organitzen El Premi Esperança a la Solidaritat. Aquest premi pretén destacar la tasca de persones i entitats que treballen en defensa dels drets humans del poble palestí. Enguany es comptarà amb la presència de Majeda al Masri, parlamentària palestina i convidada d’honor al premi en un Acte conduït per la periodista Rita Marzoa.

Durant aquest mes de maig, i fins al dia 1 de Juny, es celebren diversos actes en motiu de la commemoració de la Naqba Palestina: l’acte de commemoració de la Naqba el dia 15 de Maig amb l’actuació del grup de Gaza Palestinian Unit, i el grup Lágrimas de Sangre, i es celebraran les Jornades de la Solidaritat l’1 de Juny, on primer hi haurà xerrades i tallers i per acabar es podrà gaudir de l’actuació de grups de la talla de Pepet i Marieta, La Troba Kung Fu, AT VERSARIS, Chaqlalà, i Yasin.

Estigueu atentes i atents a la campanya per denunciar les relacions militars, armamentístiques i de seguretat entre el nostre govern i l’Estat d’Israel.

Podeu informar-vos per a participar a les activitats que ha organitzat la Naqba al web http://naqba2013.wordpress.com/activitats/.

També podeu participar enviant un tuit a l’etiqueta @palestinalcor o deixar els vostres comentaris, opinions o fotografies a la pàgina del Facebook http://www.facebook.com/pages/Amb-Palestina-Al-Cor/104888022941850.


Tags: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


Projectes i campanyes

BC
delibera
no violencia

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories