Campanya de desobediència civil per la transparència: penyora Fiscal contra la corrupció

Nova-Innovació Social se suma a aquesta campanya,que durarà fins a l’1 de juliol la qual pretén aconseguir una administració pública transparent, base d’una gestió democràtica i participativa dels recursos públics, lliure de les imposicions del sector financer i d’altres grups de pressió.

L’objectiu és d’una banda evitar que els governs prenguin decisions de forma opaca i sense informar la ciutadania i de l’altra que aquestes decisions responguin als interessos de la població, i no als de grans empreses i entitats financeres.

La combinació d’aquests dos problemes, que han provocat la crisi econòmica, ha generat un sistema injust, ineficaç, estructuralment corrupte i amb greus desequilibris. En aquest context, la desobediència civil es presenta com un dels pocs mecanismes efectius de transformació social. Si el sistema polític i jurídic es bloqueja, tenim l’obligació d’explorar els marges de la legalitat o l’extens espai de l’al•legalitat. Sense transparència no podem cooperar, no podem obeir, no podem contribuir. Tothom hi pot participar!

El que podem fer és consignar una part de l’impost de la renda de la campanya Renda 2012 a la caixa de dipòsits de l’Agència Tributària Catalana en concepte de PENYORA FISCAL. L’administració pública, malgrat tenir els diners, no els podrà utilitzar fins que s’acompleixi l’objectiu de la campanya de desobediència civil: aconseguir la total transparència del sector públic.

Es tracta d’ingressar una quantitat, per exemple 20€, en concepte de Penyora Fiscal, a la Caixa de Dipòsits en qualsevol oficina de l’Agència Tributària de Catalunya. No es deixa de pagar aquesta quantitat, sinó que es consigna, es fa un dipòsit a compte, fins que s’acompleixi l’objectiu de la campanya de desobediència civil: la total transparència pública de l’ús dels nostres diners.

En el moment que es consideri que s’ha aconseguit l’objectiu de la transparència, cadascú podrà recuperar els diners consignats en la Caixa de Dipòsits i pagar-los a Hisenda, sense sancions ni recàrrecs.

Podeu utilitzar aquests hashtags per a seguir la campanya de desobediència civil, ajudar a escampar-la i donar-la a conèxier, com més siguem els implicats més força podrem fer per a millorar la nostra democràcia i participació a les decisions dels diferents governs #desobedienciacivil #penyorafiscal #transparencia #comptesclars #stopcorrupcio.

Entre tots ho podem aconseguir!

 

 

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories