La ficció, és una arma carregada de futur. 2 d’octubre

Inauguració del curs de Nova. Els dimecres no t’enganxis als partits.

Parafrasejant Gabriel Celaya volem mostrar que la ficció, la novel·la, com la poesia, és arma cargada de futuro expansivo.*

El 2 d’octubre, Dia internacional de la noviolència, en motiu de l’aniversari del naixement de Gandhi,  començarem amb un homenatge a Gonzalo Arias activista i teòric de l’acció noviolenta, recordant la seva primera original obra, “Los encartelados – novela programa”, del març de 1968. Duia una enigmàtica i creativa nota, que va complir i que el va portar a la presó**

Seguint aquest fil anticipador i generador de futurs possibles i desitjables, presentarem, com a tema central, el  llibre Bumi Barú, por un mundo mejor de Marta Mañes *** (2 edicions exhaurides). L’autora ens convida a entrar en un nou món i ens demana que l’ajudem tot aportant propostes viables per generar la nova ciutat que s’apunta en la segona entrega de la trilogia de Bumi Barú.

Comentaran el llibre, Roberto Plana i José Luís Atienza.

Per acabar, Martí Olivella presentarà un altre intent de crear imaginaris que ens animin a construir-los. El text breu Cat: crònica d’un nou estat, nou ens mostra una possible complementarietat entre l’Assemblea Nacional Catalana, el Procés Constituent i el Parlament Ciutadà…

Els assistents podran recollir gratuïtament un exemplar del llibret “Notícies Desitjables” escrites els 2001, per incentivar canvis en la següent dècada, i podran adquirir els llibres presentats.

* Porque vivimos a golpes, porque apenas si nos dejan

decir que somos quien somos,

nuestros cantares no pueden ser sin pecado un adorno.

Estamos tocando el fondo.

Maldigo la poesía concebida como un lujo

cultural por los neutrales

que, lavándose las manos, se desentienden y evaden.

Maldigo la poesía de quien no toma partido hasta mancharse.

** Esta novela es un programa. El autor, que por razones evidentes oculta provisionalmente su

nombre, se propone iniciar en persona la ejecución del primer capítulo el 20 de octubre de

1968, confiando en que otros tomarán a su cargo la ejecución de los restantes.

G.A.

*** “Bumi Barú” és una novel·la descriptiva, optimista, i persuasiva situada l’any  2031 on dues histories a cavall entre la Barcelona dels anys 60 i l’actualitat ens emocionen i fan reflexionar sobre el futur que volem deixar als nostres fills.  “Bumi Barú” és una nova ciutat asiàtica, un camí obert i generós, cap a una societat millor. Aquest nou món és una recerca constant per la honestedat, tant interior com exterior, pel respecte mutu, la paciència, l’amor, la comprensió, la responsabilitat personal, civil i la consciència social. Bumi Barú és un bell cant a la vida mateixa, a l’amor, a la naturalesa. En definitiva, és un bon regal en aquests moments de poques expectatives, de descontent, desànim, fatiga, desànim, atur, crisi, d’impotència i, de moltes promeses incomplertes (extret del comentari de Luz Carretero).

¿Vens a BUMI BARÚ? El lema de la novel·la és: ¡Tu has de formar part del futur!

Avui, ja hi som molts… t’hi esperem. No hi faltis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories